martin bosma pvv tweede kamer 1102

Knetter! 'Ambtenaren uit het hele land' demonstreren tegen verkiezingsuitslag: "Bij de Dokwerker"

Politieknov 27 2023, 13:00
PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma vindt het volstrekt belachelijk dat ambtenaren vandaag (denk ik) om 12 uur samen gaan demonstreren in Amsterdam. Bij de Dokwerker. Want, schrijft Bosma op X, dat is een monument voor de jodenvervolging en de Februaristaking. Hiermee plaatsen de 'ambtenaren' dus 2,5 miljoen kiezers "in de hoek van de nazi's." Inderdaad, walgelijk.
Op Twitter laat ene Anne Hofstede ("communicatieprofessionel en klimaatactivist") weten dat ambtenaren vandaag de straat op gaan. Ze komen "uit het hele land [...] morgen om 12 bijeen bij de Dokwerker in Amsterdam, om een signaal af te geven naar aanleiding van de verkiezingsuitslag."
Een "signaal"? Ja. "Namelijk dat we onze ambtseed serieus nemen, dat we er zijn voor álle burgers en pal staan voor de rechtsstaat en de Grondwet." Oh ja, "en dat we bereid zijn zo nodig ons werk neer te leggen."
Daarom gaan ze vandaag om 27 november demonstreren. Om 12 uur. Op het Jonas Daniël Meijerplein.

Bosma: '2,5 miljoen nazi's'

Deze oproep en de hele demonstratieactie van ambtenaren is logischerwijze tegen het zere been van Martin Bosma. Het PVV Tweede Kamerlid schrijft op X dat de Dokwerker een "monument [is] voor de Februaristaking en de jodenvervolging."
"2,5 miljoen kiezers," reageert Bosma terecht, "worden zo in de hoek van de nazi's geplaatst. Door ambtenaren!" Want ja, dat is natuurlijk precies wat er gebeurt - juist daarom onderstrepen ze dat punt over de grondwet én over het uitvoeren van hun morele plicht (wat ze niet deden toen er echt nazi's waren trouwens, maar dat terzijde).

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bosma maakt zich nog bozer over het feit dat dit soort wanstaltig gedrag door ambtenaren geaccepteerd wordt door het partijkartel. "Het PvdA-GroenLinks-gemeentebestuur vindt het prima. Zoals het ook demonstraties gedoogt waar wordt opgeroepen tot massamoord op Joden."
Het is inderdaad misselijk. Maar in Nederland moeten we het maar heel normaal vinden dat mensen die betaald worden uit jouw en mijn belastinggeld zich zo gedragen. Ambtenaren vinden zichzelf namelijk de échte heersers van ons land.

UPDATE

We hebben foto's van de demonstratie. Gelukkig maar. Want 'de demonstratie' van 'ambtenaren uit het hele land' blijkt nogal... nou ja, niet zo heel indrukwekkend te zijn. Kijk maar:

Welnu, daar staan ze dan. De ambtenaren die hun signaal van verantwoordelijkheid komen afgeven in Amsterdam. De leer van de repressieve tolerantie ('geen tolerantie voor rechts, om tolerantie voor iedereen te redden') is inderdaad een fringe aandoening, maar dat maakt het niet…

Image
1.0K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten