Annemarie van Gaal: Moest kritische Arib weg als voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Coronabeleid?

Annemarie van Gaal: Moest kritische Arib weg als voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Coronabeleid?

Het vertrek van Arib als kamerlid was het gesprek van het weekend. Ook Annemarie van Gaal wijdt hier aandacht aan in haar column in de Telegraaf. Iedereen is erover eens dat dit een smerige politieke afrekening is.

Politiek is een smerig bedrijf. Er worden vieze handen gemaakt. Kritische Kamerleden ziet het kabinet liever op een functie elders. Ook Annemarie van Gaal is dit ook opgevallen. Khadija Arib was als Kamervoorzitter streng maar rechtvaardig en stond boven de partijen iets wat Vera Bergkamp nooit is gelukt. Zo'n onafhankelijk voorzitter voor de parlementaire enquêtecommissie Coronabeleid is voor dit kabinet een gruwel. Dan worden er zeker harde noten gekraakt. Volgens Annemarie komt deze timing heel goed uit voor het kabinet. '' Hangende het onderzoek naar haar zogenaamde schrikbewind, zou Arib waarschijnlijk haar functie als voorzitter van deze commissie hebben moeten neerleggen. Het is speculeren maar zou het iemand goed uitkomen als de scherpe, intelligente Arib deze commissie niet zou gaan leiden?'', schrijft van Gaal in haar column.

De timing is inderdaad opmerkelijk en van Gaal schrijft: ''Vera Bergkamp had deze anonieme klachten al veel eerder ontvangen en ze had inmiddels de landsadvocaat om advies gevraagd en andere Kamerleden geïnformeerd. Maar deze informatie lekte wel precies op een voor haar gunstig moment naar de pers. Merkwaardig.'' Het lijkt erop dat dit een troefkaart was die voor de coalitie op een geschikt moment getrokken moest worden.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Annemarie van Gaal stipt ook terecht aan dat het belachelijk is dat anonieme brieven serieus worden genomen. Van Gaal stelt dat de twee anonieme brieven van klagers zijn met tere zieltjes. Anonieme brieven horen volgens haar namelijk in de prullenbak en nergens anders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties