TCE 20210429 Tweede Kamer131

Anti-gaskabinet heeft plannen voor nieuwe gasboringen in Waddenzee: 'Economisch belang staat voorop'

Politiekaug 29, 16:00
Terwijl heel Nederland van het gas af moet wil het demissionaire kabinet nieuwe gasboringen mogelijk maken in de Waddenzee. Het kabinet houdt er een tegenstrijdige houding aan over wat betreft het gasbeleid. Enerzijds moeten Nederlandse huishoudens zo snel mogelijk van het gas af, maar onder meer buitenlandse bedrijven krijgen groen licht voor gasboringen op Nederlandse bodem. Dit is natuurlijk niet te verkopen aan de bevolking.
In Friesland is men verbijsterd over het nieuws dat het demissionaire kabinet nieuwe plannen heeft voor gasboringen in de Waddenzee. Midden in een natuurgebied wil men flink wat gas uit de grond gaan halen, dat meldt EenVandaag.
Maar de grote vraag is natuurlijk wat men met dit gas wil gaan doen. In Nederland zitten we opgescheept met een verregaand klimaatbeleid. Het gasgebruik is dusdanig gedemoniseerd dat de gebruiker van gas tot paria is verklaard. In Nederland moet iedereen het liefst zo snel mogelijk overstappen op een 'duurzaam' alternatief. Want het gebruik van gas 'zou niet schoon' zijn.
Ondertussen mogen buitenlandse bedrijven, om de staatskas lekker te spekken, wél gewoon door blijven boren in Nederlandse gasvelden. Dit soort fratsen kan je als kabinet natuurlijk niet verkopen, maar het gebeurt wel. Bovendien vrezen de mensen in Friesland voor de gevolgen van de boringen op de natuur en hun omgeving. Er wordt al geboord naar gas in de regio en wellicht dat er binnenkort een tweede plek dus bijkomt.

Gasboringen in Waddenzee laat hypocrisie klimaatbeleid zien

Terwijl de Nederlandse overheid ons land vol zet met zonneparken, windparken en biomassacentrales, allemaal onder het mom van 'verduurzaming', blijft men ook tegen de eigen beloftes in nieuwe gasboringen goedkeuren. Het maakt het 'noodzakelijke' klimaatbeleid er niet geloofwaardiger op.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De volgende keer als het kabinet weer aankomt met een verwijt richting het gebruik van gas weten we dat het met dubbele tong spreekt. Zoals het kabinet al jaren doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten