Klimaatbeleid Rutte: Nederlanders van het gas af, maar nieuwe gasboringen Friesland voor verkoop is prima

Terwijl Nederlanders zich in allerlei bochten moeten wringen, financieel worden uitgeknepen en in allerijl van het gas af moeten heeft onze o zo ‘klimaatvriendelijke’ overheid toestemming gegeven voor nieuwe gasboringen in Friesland. Zélf mogen Nederlanders geen gas meer gebruiken, maar de verkoop ervan naar het buitenland is klaarblijkelijk wel oké voor het klimaat. 

Het is werkelijk waar ongekend: terwijl de Nederlandse burger zich keurig moet houden aan allerlei klimaatwetgeving, ten gevolge van ‘zeer belangrijke’ klimaatafspraken, heeft de overheid doodleuk toestemming gegeven aan Vermillion Energy voor een nieuwe gaswinning de provincie Friesland.

Nadat de gaswinning eerder in die streek was stopgezet mag men binnenkort, als er geen zwaarwegend bezwaar wordt getekend, de gaswinning weer oppakken. Jarenlang is de gaswinning gedemoniseerd in Nederland en werd gasgebruik verketterd. Nederlanders moeten maar massaal van het gas af, maar ondertussen mogen bedrijven dus wel lekker gas uit de grond halen in Nederland om dit vervolgens voor veel geld aan het buitenland te verkopen.

De Staatscourant meldt dat het winningsplan voor Grouw en Rauwerd is veranderd en dat betekent dat de gasboringen mogen worden hervat, tot maar liefst 2030. De hypocrisie van onze overheid is deze hele gaskwestie is ronduit stuitend. Terwijl er peperdure alternatieven worden gefinancierd van belastinggeld, onder het mom van een ‘schone toekomst’ en klimaatneutrale uitstoot en productie, mogen bedrijven gewoon lekker hun gang blijven gaan.

Zo zien we maar weer dat onze overheid alleen maar denkt aan winstmaximalisatie. Burgers worden via belastingen uitgeknepen én tegelijkertijd probeert men in Den Haag nog een extra centje te verdienen door bedrijven allerlei vergunningen te verstrekken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Deze kwestie moet zo snel mogelijk worden besproken in de Tweede Kamer, want het is belangrijk dat Nederlanders deze dubbele houding van onze overheid ook zien. Terwijl veel Nederlanders diep in de buidel tasten voor de stijgende lasten én peperdure energierekening weet onze overheid op meerdere fronten extra geld binnen te harken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Levie

  Vandaag: woningen ontruimd in Voorschoten, zoveelste gaslek in ons land. Slechts één van de jaarlijks 5000 gasincidenten hier. Over woningexplosies met dodelijke afloop zal ik het nog niet hebben.

  1. vlekkenoplosser

   hahahahaha

   domme sukkel wil straks waterstof transporteren door de leidingen voor de energietransitie

   zou even een beter argument zoeken domme jongen

   1. Levie

    Precies, levensgevaarlijk bovendien een grijze mythe want waterstof maken gaat gepaard met 70% transitieverliezen. Heel slecht idee uit de koker van de VVD.

  2. usb3.0

   levie vindt het blijkbaar wel prima dat het gas uit Friesland dan wel bij anderen mag ontsnappen of ontploffen

 2. vlekkenoplosser

  oliedomme rutte moet even de rapporten gaan lezen. tussen de 35 en 40 % van de woningen is zelfs na aanpassingen niet geschikt om van het aardgas te gaan.

  30% moet voor minimaal 20.000 p/p euro aangepast worden

  van het aardgas gaan is dus , droomland , droomland o ik verlang zo naar droomland

  1. Angelique1

   Ga maar aan het gas, dan droom je vanzelf wel weg.

  2. Levie

   Het is ook een mythe dat we allemaal van het gas af moeten, komende 29 jaar in ieder geval nog niet.

   1. Emile Takma

    Het gaat met de afschaffing van het aardgas als met de afschaffing van Zwarte Piet. Een minderheid blijft nog een tijdje napruttelen maar het verdwijnt.

    1. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k heeft nog steeds de landelijke rapportage niet gelezen. 40% van de huizen is ongeschikt om door andere bronnen verwarmd te worden dan aardgas

     40% van de woningen kan nooit van het aardgas of je moet ze slopen en herbouwen. Voor een imbiciel als de strónt vlé®k vast wel een scenario om te overwegen.

     Overigens kan je in landelijke sinterklaas feesten zwarte piet verbieden op basis van intrekken van subsidies echter in de private sfeer is het feest nog steeds voorzien van authentieke zwarte pieten.

     De strónt vlé®k is verliefd op achterhoede gevechten !

    2. Levie

     Ik zou niet weten hoe van het gas af te komen met mijn woning, en daar ben ik niet de enige. Ongeschikt voor een warmtepomp, waterstofgas kun je vergeten (dat is voor de zware industrie/Tata steel en dergelijke), houtstook met pellets vind men te vies. Misschien biogas maar dat zie ik somber in met het verdwijnen van de veestapel. Zeg het maar……

     1. Levie

      O ja, en begin niet aan warmtenetten met dure wurgcontracten voor de aansluiting.

     2. Harry Haller2

      Ik dacht dat Levie op een boerderij woonde. Althans, dat probeerde hij ons vorige week wijs te maken, toen hij loog dat hij vier windmolens op zijn erf had staan.

     3. Levie

      Klopt Harry, 2 molens, maar van het gas gaat mij niet lukken. Het woonhuis is te oud.

     4. usb3.0

      “maar van het gas gaat mij niet lukken. Het woonhuis is te oud.”

      Ja maar meent levie dat hij dan niet van het gas af moet, denkt levie dat hij een uitzondering is? maar dat is dan natuurlijk niet de bedoeling, ook levie moet € 100.000 investeren om aan alle eisen te voldoen

    3. usb3.0

     De Nederlandse staat moet natuurlijk wel bakken met geld verdienen aan de energievoorzieningen dus hebben ze een nieuw verdienmodel bedacht, onder het mom “klimaat”, want ja de gaskraan in Groningen moet immers dicht

 3. RvdBe

  Eigenlijk kun je hier niets mee, Nordstream 2 komt er aan zodat Europa 54 miljard M3 extra aardgas kan importeren, nieuwe of bestaande gasbronnen mogen geëxploiteerd worden.
  De NLer moet van het gas af…., er zal vast wel een groen linksch mens dit uit kunnen leggen, of waarschijnlijker komen ze niet verder dan kreten als klimaatontkenner, inhoudelijk zal de bijdrage weer nihil zijn.

  1. september

   Van het gas kom je inderdaad niet dan maar importeren want uit Groningen komt straks niks meer.

   1. vlekkenoplosser

    we hoeven niets te importeren , Shell heeft hondrden velden in de Noordzee op Nederlands grondgebied

 4. Antihedo

  Onze Bart geeft aan dat we van het gas af moeten vanwege het klimaat. We moeten vooral van het gas af omdat Groningen de grond in zakt en het is niet handig afhankelijk te zijn van Poetin.

  1. RvdBe

   Net zo handig als voor de olievoorziening afhankelijk te zijn van die terroristenstaten in het midden oosten.
   Overigens importeren we al voor een groot deel gas uit Noorwegen en Rusland,

 5. Spoetnick

  Op de foto: zou Kaag een mes in haar hand hebben.
  Of kietelt ze Rutte gewoon met haar wijsvinger als ware het een pistool.
  😁😁😁😁😁

 6. dumbfarmer

  Fijn zo’n mes in je rug….
  kan follow the money er niet eens achteraan waar dan dat geld heen gaat? ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het geld (inclusief subsidie voor het plaatsen) van de wind/gehakt molens en zonnecel parken regelrecht via vattenval naar het buitenland gaat.. en het geld voor dat gas regelrecht ook (via EU afdracht, ‘corona herstel’ en andere onzin)..
  Netto resultaat is precies waar de Zwitsers dus voor gepast hebben en de EU “onderhandelaars” (lees: drammers) schande van spreekt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.