Screen Shot 2022 09 23 at 120909

Arnold Karskens roept leden Ongehoord Nederland op om in actie te komen tegen dreigende intrekking voorlopige vergunning

Politiekmei 23 2023, 21:00
In een recente ontwikkeling binnen het Nederlandse medialandschap roept Arnold Karskens, voorzitter en journalist van Ongehoord Nederland (Omroep ON!), leden en sympathisanten van de omroep op om zich te verzetten tegen het mogelijke intrekken van de voorlopige uitzendvergunning van ON! door de NPO. Deze actie komt na het verzoek van het bestuur van de NPO aan staatssecretaris voor Cultuur & Media, Gunay Uslu, om de vergunning in te trekken.
Ongehoord Nederland, een omroep die zich inzet voor het versterken van de pluriformiteit van de publieke omroep, wordt hiermee op een weinig democratische wijze de mond gesnoerd. De NPO, als bestuursorgaan dat de pluriformiteit en verscheidenheid in het publieke bestel moet waarborgen, lijkt hier in conflict te komen met de vrijheid van meningsuiting, een fundamenteel recht binnen de Nederlandse democratie.
Karskens, die bekend staat om zijn kritische houding en niet aflatende inzet voor onafhankelijke journalistiek, ziet het besluit als een poging om de omroep monddood te maken. Hij ziet de oproep om bezwaarschriften in te dienen als een essentieel middel om tegen deze dreigende actie in te gaan. Leden, sympathisanten en allen die geloven in de vrijheid van meningsuiting en de noodzaak van diverse meningen binnen de publieke omroep worden opgeroepen om hun stem te laten horen.
In een tijd waarin het medialandschap steeds meer onder druk staat door zowel commerciële als politieke invloeden, staat veel op het spel. Het indienen van een bezwaarschrift helpt nu al om Uslu ervan te overtuigen niets te doen, en ook daarna, als ze dat wel doet, bij de rechter om daar ervoor te zorgen dat ON! alsnog deze zaak wint.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De actie van Karskens en Ongehoord Nederland onderstreept de noodzaak voor een sterke, diverse en onafhankelijke publieke omroep. Het recht op vrije meningsuiting en het recht op diversiteit in het publieke debat zijn fundamentele waarden die verdedigd moeten worden. De toekomst van Ongehoord Nederland hangt nu af van de steun van de burgers en het respect voor deze fundamentele democratische waarden.
Het blijft een zaak om op te volgen, aangezien de beslissing van de NPO en de actie van Karskens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van de Nederlandse publieke omroep en de democratische waarden waarop deze gebaseerd is.
Hoe dit bezwaarschrift in te dienen? Simpel, print het bezwaarschrift uit. Voeg alle noodzakelijke informatie toe. En stuur het vervolgens PER POST naar het adres van de NPO dat in het bezwaarschrift staat. Oh, en stuur het in voor 5 juni. Anders is het te laat, en heeft het allemaal geen nut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten