Screen Shot 2022 09 23 at 120909

FTM-journalist en mediadocent UVA: 'Schokkend dat journalisten en columnisten Omroep ON! beschermen'

Mediaapr 28 2023, 15:30
Siem Eikelenboom is 'journalist' van Follow The Money én mediadocent op de UVA. Dat is dus de Universiteit van Amsterdam. Waar veel mensen zouden denken dat zo'n man het altijd zou opnemen voor de persvrijheid is niets minder waar. Op Twitter beklaagt hij zich er namelijk over dat ándere persmensen het kwalijk vinden dat Omroep ON! waarschijnlijk uit het publieke bestel gaat gooien.
"Ik vind het schokkend dat nogal wat journalisten en columnisten tegen de verbanning van ON uit het publieke omroepbestel zijn," aldus Eikelenboom. "Schokkend is ook dat ze niet lijken te begrijpen wat er aan de hand is."
Wat er dan aan de hand is? Nou, volgens Eikelenboom wordt ON "volkomen terecht geweerd omdat de omroep sinds de eerste dag zich stelselmatig aan geen enkele afspraak houdt." De aanvallen op Ongehoord Nederland hebben volgens hem dan ook "niks met censuur te maken."
Vervolgens maakt hij duidelijk waar het hém echt om gaat. BIJ ON! worden er dingen gezegd waar híj́ aanstoot aan neemt. "Waarom zou seksisme, racisme, en liegen-als-levenshouding moeten worden gefinancierd met belastinggeld." Daarop voegt hij toe dat het niet zo is dat ON! verboden wordt. "Omroep kan zijn drek nog altijd op YouTube spuien."
De reacties op deze tweet van Eikelenboom zijn niet mals. Hij wordt met name gefileerd door Annelies Strikje.
"Een FTM-journalist en media docent op de UVA die pleit voor censuur," kijkt zij geschokt toe. "Met als onderbouwing allerlei wilde, onbewezen beschuldigingen over omroep Ongehoord Nederland."
"Waar het hier op neer komt," gaat ze verder, "is dat ON enkel niet voldoet aan de wereld- en levensvisie van Eikelenboom. Schokkend."

Een FTM journalist en media docent op de UVA die pleit voor censuur. Met als onderbouwing allerlei wilde, onbewezen beschuldigingen over omroep #OngehoordNederland. Waar het hier op neer komt is dat ON enkel niet voldoet aan de wereld- en levensvisie van Eikelenboom. Schokkend.

Siem Eikelenboom
Siem Eikelenboom
@sieboom

Ik vind het schokkend dat nogal wat journalisten en columnisten tegen de verbanning van ON uit het publieke omroepbestel zijn. Schokkend is ook dat ze niet lijken te begrijpen wat er aan de hand is (1)

268
Reply
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De NPO heeft ondertussen drie sancties tegen ON! afgekondigd én heeft staatssecretaris Ulsu (D66) gevraagd de vergunning van ON! in te trekken. ON!-oprichter Arnold Karskens verzet zich zich hier hevig tegen en heeft kijkers dringend verzocht ON! nu meer dan ooit te steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten