D66'er Kees Verhoeven viert feest: 'Hoe sneller Ongehoord Nederland-ophitsers van de buis af zijn hoe beter'

D66'er Kees Verhoeven viert feest: 'Hoe sneller Ongehoord Nederland-ophitsers van de buis af zijn hoe beter'

Gisteren werd bekend dat de NPO een derde sanctie heeft opgelegd aan Omroep ON! (of Ongehoord Nederland). De omroep zou een boete moeten betalen van 132.000 euro. Daarnaast wil de NPO zo ver gaan om ON! uit het publieke bestel te laten halen door D66-staatssecretaris Uslu.

In de media werd er gisteravond daarop flink gespeculeerd over de vraag: gaat Uslu de NPO haar zin geven of niet? BNNVARA ziet het intrekken van de vergunning in ieder geval wel zitten. Want, werd gezegd bij Khalid en Sophie, Uslu kán eigenlijk niet anders.

Die woorden worden nu onderstreept door Kees Verhoeven. Verhoeven zat van 2010 tot 2021 in de Tweede Kamer voor D66. Daar zette hij zich hoegenaamd in voor "privacy" en "een betere digitale overheid." Sinds 2021 is hij adviseur Digitale Zaken (kaching! $$$$) en opiniemaker op Twitter.

Daar laat hij weten dat hij wil dat ON! zo snel mogelijk verdwijnt.

"Wat Ongehoord Nederland doet heeft niets met 'kritisch tegengeluid' of 'vrijheid van meningsuiting' te maken," schrijft de D66'er. "Hoe sneller deze ophitsers van de buis af zijn, hoe beter."

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Aangezien de staatssecretaris die hierover moet beslissen, Uslu, van D66 is, is deze tweet van Verhoeven natuurlijk bijzonder interessant en belangwekkend. De kans is groot dat Verhoevens denkbeelden wijd verspreid zijn in zijn partij. Dat is niet geheel schokkend, want D66 heeft zich de afgelopen tijd al vaker van haar meest censurerende kant laten zien.

Doe jezelf een plezier en volg onze nieuwste Facebook-pagina. Zo help je ons én jezelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties