BBB is kláár met massa-immigratie: "Wij willen een acute asielstop"

BBB is kláár met massa-immigratie: "Wij willen een acute asielstop"

Caroline van der Plas was lange tijd bepaald niet hard rechts op het gebied van immigratie. Sterker nog, ze pleitte er altijd voor dat 'vluchtelingen' opgevangen moeten worden, dat ze daar recht op zouden moeten hebben, etc. Een beetje het oude, bekende CDA-standpunt zeg maar.

Dat is nu veranderd. Van der Plas ziet namelijk wat er gebeurt in Ten Apel en, belangrijker, in plaatsen als Albergen - waar het Rijk over de hoofden van de lokale politiek heen een asielopvangcentrum begint. Daarom wil zij dat er nu een "acute asielstop" komt. Dit houdt dus in: geen enkele zelfverklaarde vluchteling mag er nog bijkomen, wat haar en haar partij de BoerBurgerBeweging (BBB) betreft.

BBB is kláár met massa-immigratie: "Wij willen een acute asielstop"

"We moeten, hoezeer dat ook tegen mijn eigen gevoel ingaat, hier de grens stellen en een acute asielstop invoeren," zegt Van der Plas over de dictatoriale praktijken van de staat in Albergen (Tubbergen, Twente).

Hiertoe komt BBB ook met een plan. Lelystad Airport moet van haar gebruikt worden voor de opvang van vluchtelingen in Nederland. Het gaat daarbij dan om de asielzoekers die uitgeproduceerd zijn, maar die niet terug kúnnen naar hun eigen land.

Tegelijkertijd moet er een "versnelde afhandeling van alle openstaande dossiers" komen. Ook moeten er "directe vluchten naar veilige landen" mogelijk gemaakt worden "om uitgeproduceerde asielzoekers uit te zetten."

Dat punt is nogal belangrijk omdat veel van dergelijke nepvluchtelingen gewoon weigeren te gaan.

"Landen die niet meewerken aan terugkeer worden financieel door Nederland aangepakt," wil BBB vervolgens. Er zijn immers landen die zeggen: houd ze maar, die nepasielzoekers. Wij willen ze niet terug. Dat wil Van der Plas dus niet meer accepteren. Of je neemt je burgers terug of Nederland straft je financieel, in zoverre dat kan.

De oorzaak

"Tijdens deze acute asielstop, die moet duren tot de problemen aantoonbaar en structureel zijn opgelost," stelt de partij op de eigen website. "Door de combinatie met een ondeugdelijke Stikstofwet en de hier door veroorzaakte stikstofcrisis wordt er niet genoeg gebouwd en ontstaat er een asielcrisis. Hierdoor creëert het Kabinet de situatie waarin kwetsbare vluchtelingen lijnrecht tegenover radeloze burgers worden geplaatst. "

Met andere woorden, de situatie is nu zo erg dat BBB echt geen andere oplossing meer ziet.

"Om het falen van het kabinet op te lossen wordt opnieuw naar het platteland gekeken. Het platteland wat al decennialang onevenredig veel vluchtelingen opvangt. Hierin negeert het kabinet elke vorm van overleg of draagvlak, spreekt het niet met buurtbewoners of de gemeenten, maar plaatst het per decreet een AZC in Tubbergen," zegt BBB verder ook nog.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het zegt veel dat Van der Plas nu met dit standpunt komt. Als gezegd is ze namelijk bepaald niet anti-immigratie. Het is tekenend voor de situatie waarin Nederland zich nu bevindt; ook Van der Plas beseft dat de volkswoede steeds groter wordt, en dat we het kookpunt naderen met zijn allen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties