6891312864 a0d8607a4b z

Belachelijk! Motie Leon de Jong (PVV) om btw op boodschappen te verlagen naar 0% is VERWORPEN

Politiekdec 23 2022, 15:30
Vandaag is in de Tweede Kamer een motie verworpen waarin het kabinet werd opgeroepen om de BTW op boodschappen en energie te verlagen naar 0%. De motie, ingediend door Leon de Jong van de PVV, werd gesteund door verschillende oppositiepartijen, maar kreeg geen steun van het hele partijkartel.
Onder andere JA21 en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt stemden tegen de motie, wat veel kritiek heeft opgeroepen vanuit de samenleving. Zo wordt Omtzigt, die zichzelf presenteert als een soort quasi-populist, beschuldigd van hypocrisie door tegen de motie te stemmen terwijl deze juist bedoeld was om mensen ademruimte te geven.
De motie bevatte ook oproepen om de huren te verlagen en het eigen risico af te schaffen. Dit verklaart waarschijnlijk waarom BVNL-voorman Wybren van Haga, die een grote portefeuille aan panden bezit, ook tegen de motie stemde.
Veel mensen zijn teleurgesteld over het feit dat de motie is verworpen, omdat dit een kans was om mensen écht wat te helpen in deze buitengewoon moeilijke tijden. Door de btw te verlagen naar 0%, hadden mensen wat meer geld over om te besteden aan andere zaken. Ook zou het afschaffen van het eigen risico een grote opluchting zijn geweest voor mensen die vaak ziek zijn of veel zorg nodig hebben. Dat zijn dus de allerzwaksten onder ons, die alle hulp - zeker nu - kunnen gebruiken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belachelijk dat de motie is verworpen, terwijl deze juist bedoeld was om mensen te helpen in deze moeilijke tijden. Het is jammer dat sommige parlementariërs blijkbaar meer belang hebben bij hun eigen belangen dan bij het welzijn van de bevolking. Het is nu afwachten of er een andere manier gevonden kan worden om mensen financieel wat ademruimte te geven... of is de politiek daar helemaal niet in geïnteresseerd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten