screen shot 2022 06 25 at 07

Belang van Nederland presenteert concept-verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

Politieksep 01 2023, 9:05
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 heeft de partij Belang van Nederland (BVNL) zowel hun concept-kandidatenlijst als hun verkiezingsprogramma gepresenteerd. Onder leiding van Wybren van Haga zegt de partij "een frisse wind" door het Haagse landschap te willen laten waaien. Ze zeggen op 7 zetels te willen mikken, wat gezien de peilingen erg ambitieus is.
Het programma van BVNL is duidelijk in haar ambities: het wil o.a. een volledige stop op asielverzoeken, het belonen van de werkende Nederlanders, ondersteuning van het MKB, en het behoud van de huidige pensioenstructuren. Opvallend is ook de wens voor de invoering van gratis openbaar vervoer, het aanpakken van het chronische woningtekort en het verbeteren van de ouderenzorg in het land.
Bijzondere aandacht in het programma gaat uit naar de agrarische sector. Met bekende namen uit de boeren- en visserijgemeenschap op de kandidatenlijst laat BVNL zien dat ze het boerengeluid willen versterken. Van Haga benadrukt de noodzaak van een sterk Nederlands standpunt tegenover Brussel: “Het échte boerengeluid, moet eindelijk doorklinken in de Tweede Kamer. Een keihard nee tegen Brussel, bij het opleggen van desastreuze en onhaalbare normen en wetten. Een keihard nee tegen partijen die de leefbaarheid van Nederland vernietigen, zowel op het platteland als in de steden! Een keihard nee tegen zelfbenoemde klimaatpausen die de Nederlanders in armoede storten, met hun angstretoriek over het einde der tijden. En een keihard nee tegen afkalving van het zelfbeschikkingsrecht van Nederlandse burgers: wij zijn geen slaven van Brussel. Onze voedselzekerheid en leefbaarheid moeten gewaarborgd worden,” aldus Van Haga.
De toon tegenover de Europese Unie is scherp en assertief. Van Haga stelt dat Nederlanders "geen slaven van Brussel" zijn. Hij zet vraagtekens bij partijen en individuen die volgens hem de leefbaarheid van Nederland in gevaar brengen met klimaatdoemscenario's en strenge regelgeving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Wat betreft de kandidatenlijst van BVNL, naast lijsttrekker Van Haga, ziet men ook andere prominente namen zoals Henk Krol van PensioenVoldoen en FDF-voorvrouw Sieta van Keimpema. De lijst wordt verder versterkt door oud-politici zoals voormalige Kamerleden Roy van Aalst (PVV) en Harry Wijnschenk (LPF), en oud-senator René Dercksen. Verder is er een sterke vertegenwoordiging van oud-Statenleden en actieve gemeenteraadsleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten