oliebollen e1514569913845 916x458 1

Oliebollengate: Arrogantie ten top in gemeente Den Haag!

Binnenlandsep 01 2023, 10:00
Het Haagse stadsbestuur lijkt opnieuw verwikkeld te zijn in een schijnbaar onbenullige controverse, maar voor vele Hagenaars en ondernemers is de kwestie rondom oliebollenverkoop symptomatisch voor de huidige bestuurscultuur. GroenLinks wethouder Kapteijns weigert oliebollenkramen toe te staan om een maand eerder hun deuren te openen (van 1 november naar 1 oktober red.) - een besluit dat raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag tot op het bot frustreert.
De 'Oliebollengate' zoals deze wellicht in de toekomst wordt genoemd, begon toen wethouder Kapteijns van GroenLinks verkondigde dat een heel jaar oliebollen eten ongezond zou zijn. Zijn uitspraak volgde op een eenvoudig verzoek van Hart voor Den Haag om ondernemers hun oliebollenverkoop een maandje eerder te mogen laten starten, in lijn met beleid van omliggende gemeenten. De reactie van de wethouder legt een pijnlijk aspect van de huidige bestuurscultuur in Den Haag bloot: een bevoogdende houding die eigenlijk zegt: “Wij weten wel wat goed voor je is.”
Sluijs laat zijn verontwaardiging duidelijk blijken: “Zie hier de ‘opener’ bestuurscultuur in praktijk. ‘Opener’ bestuurscultuur wil nog niet echt lukken.” Hij spreekt van arrogantie, een stadsbestuur dat zich mengt in de zaken van ondernemers. Het is inderdaad bizar om te denken dat in een stad als Den Haag, die zoveel grotere uitdagingen kent, het debat gaat over het al dan niet een maandje eerder verkopen van oliebollen.
Het is niet aan een gemeente om te bepalen wanneer een ondernemer zijn deuren mag openen, zeker niet op basis van een persoonlijke overtuiging van wat wel of niet gezond is. De gedachte dat de gemeente kan dicteren wat haar inwoners mogen eten, getuigt van een ongekende arrogantie. Hebben de inwoners van Den Haag niet het recht om hun eigen keuzes te maken, ook al gaat het om iets simpels als een oliebol?
Wat de Oliebollengate echt blootlegt, is de disconnectie tussen het stadsbestuur en haar inwoners. Het gaat niet alleen om oliebollen. Het gaat om respect, vertrouwen en het recht van ondernemers om te ondernemen. In plaats van zich te bemoeien met het menu van de Haagse inwoner, zou het stadsbestuur er goed aan doen zich te richten op de vele andere dringende zaken die de stad kent.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In een tijd waarin flexibiliteit en steun voor ondernemers meer dan ooit nodig zijn, zou de gemeente moeten kijken naar manieren om hen te helpen, in plaats van obstakels op te werpen. De Haagse oliebollenverkoper wil gewoon zijn werk doen en de Hagenaars willen gewoon hun oliebollen. Het is tijd voor het stadsbestuur om dat te erkennen en te handelen in het belang van haar inwoners. Daar vallen ook ondernemers onder meneer de GroenLinks wethouder!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten