shutterstock 2172579513

Bergsma's blik op bedrijven en 'woke' ideologie: een verontrustend spel van ESG-scores

Politiekjun 06 2023, 21:00
Het is niet elke dag dat je op een tweet stuit die zo beklijvend een licht werpt op de huidige politieke en economische realiteit, zoals die recent van Sietske Bergsma, Nederlandse advocaat en conservatief commentator.
In de tweet legt Bergsma haarfijn uit hoe bedrijven als Budweiser verstrikt zijn geraakt in een web van 'woke' ideologie, en hoe zij uiteindelijk hun eigen reputatie en winstmarges riskeren door voortdurend transgender- en LGBTQ+-propaganda te promoten. Een beweging die ze, volgens Bergsma, uitvoeren om te voldoen aan de druk van de 'woke maffia' die hen in de gaten houdt via het systeem van Environmental, Social, and Governance (ESG) scores en de Corporate Equality Index (CEI).
Bergsma stelt dat bedrijven niet per se willen deelnemen aan deze culturele verschuiving, maar dat ze in feite geen keus hebben. Dit komt doordat de CEI en ESG-scores de sleutel zijn tot kredietverstrekking door financiële instellingen en dus cruciaal zijn voor hun bedrijfsvoering. "Lage ESG-score? Geen krediet! Dit is gewoon afpersing. Een ponzi-sceme," schrijft Bergsma.
Budweiser, als voorbeeld, werd volgens Bergsma gestraft met een lagere CEI-score toen zij geen extra steun betuigden voor een bepaalde trans-figuur. Dit plaatst bedrijven in een precaire positie: "Beter insolvent dan kapot gemaakt," stelt Bergsma, suggererend dat het bedrijf ervoor kiest om de kortetermijndruk van de 'woke maffia' en hun scores te trotseren, zelfs als dit betekent dat ze hun klantenbestand vervreemden.
Maar de prijs hiervoor is hoog. Bergsma waarschuwt dat bedrijven niet alleen hun klanten verliezen, maar dat ze ook risico lopen op radicalisering binnen hun eigen gelederen door activistisch personeel. Ze wijst op de 'groene en woke' investeringsgiganten BlackRock en Vanguard, die ongeveer 40% van deze bedrijven in handen hebben, als mogelijke aanjagers van deze agenda.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De opmerkingen van Bergsma zijn een wake-up call voor het bredere publiek om te begrijpen hoe diep deze 'woke' ideologie verweven is met onze economische systemen. In de woorden van Bergsma: "De ESG-agentschappen moeten dus ontmanteld worden." Dit suggereert dat het tijd is voor een heroverweging van de invloed van deze agentschappen en hun scoresystemen, evenals de politieke ideologieën die ze ondersteunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten