image

BVNL eist aftreden Rutte en referendum over gasproductie in Groningen

Politiekjun 07 2023, 9:00
BVNL, de politieke partij onder leiding van Wybren van Haga, heeft premier Mark Rutte opgeroepen om af te treden en een referendum te organiseren over de hernieuwde gasproductie in Groningen. Het Kamerlid beschuldigt Rutte ervan stelselmatig te weigeren de Groningers ruimhartig te compenseren voor de schade veroorzaakt door aardbevingen en de gaswinning.
Van Haga benadrukt dat Groningers recht hebben op compensatie, niet alleen voor de aardbevingsschade, maar ook met betrekking tot een Gasfonds dat de gevolgen van de gaswinning moet verzachten. Hij is van mening dat Rutte moet "inpakken en wegwezen". Daarnaast pleit BVNL voor een referendum onder de bewoners van Noord-Groningen, om de steun voor hernieuwde gasproductie in het gebied te meten.
BVNL verwacht dat een groot deel van de Groningers vóór hernieuwde gasproductie zal stemmen, op voorwaarde dat er directe en aanzienlijke investeringen plaatsvinden in de provincie. Het partijlid benadrukt het belang van het verbeteren van de werkgelegenheid, het openhouden van volwaardige ziekenhuizen en het verbeteren van het openbaar vervoer in Groningen.
De partij noemt de huidige politiek rondom de gaswinning "naïeve feelgood politiek". Volgens BVNL wordt er te vaak uitgegaan van een Gronings nee tegen gasproductie, terwijl er genoeg signalen zijn dat een meerderheid juist vóór hernieuwde gaswinning is. Zo bleek uit een regionale peiling dat de meeste Groningers de gaswinning willen verhogen om minder afhankelijk te zijn van Rusland.
Van Haga betreurt het langdurige gesteggel over compensatie en het feit dat nog steeds niet alle bevingschades zijn gecompenseerd. Hij benadrukt dat Gronings gas een betrouwbare en betaalbare energiebron is en dat er snel en ruimhartig gecompenseerd moet worden.
Een petitie van BVNL met betrekking tot dit onderwerp heeft al meer dan 14.000 handtekeningen verzameld. Daarnaast zal BVNL een motie indienen om ten minste een waakvlamscenario te waarborgen, zodat er geen oude schoenen worden weggegooid voordat er nieuwe zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het debat over de hernieuwde gasproductie in Groningen gaat vandaag verder in de Tweede Kamer, waar BVNL hoopt op steun voor hun voorstellen om de situatie in Groningen te verbeteren en Groningers de compensatie te bieden waar ze recht op hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten