mark rutte minister president 9o1a6944

Bloomberg weet het zeker: Demissionaire premier Mark Rutte wordt de nieuwe NAVO-chef

Politieknov 22 2023, 15:00
Onze demissionaire premier Mark Rutte lijkt voorop te lopen in de strijd om het leiderschap van de NAVO, als opvolger van Jens Stoltenberg, die volgend jaar aftreedt. Bloomberg, het Amerikaanse persbureau, meldt dit op basis van ingewijden die bekend zijn met de beraadslagingen rondom het opvolgingsproces.
Hoewel het nog geen gelopen race is - er kunnen zich nog meer kandidaten melden - lijkt Rutte andere gegadigden, waaronder de Estse premier Kaja Kallas, voorbij te streven. Volgens Bloomberg is er al brede overeenstemming over de 56-jarige Rutte bij veel van de 31 bondgenoten. De Nederlandse en Amerikaanse regering hebben al contact gehad over de kansen van Rutte als NAVO-secretaris-generaal, met name rond de tijd dat hij vorige maand verklaarde open te staan voor de functie.
Eerder berichtte Bloomberg dat NAVO-bondgenoten ook kandidaten overwogen uit andere regio's en met een ander profiel dan de recente leiders, die voornamelijk Scandinavische of Nederlandse mannen waren. De beslissing moet unaniem zijn, en zoals gebruikelijk weegt het standpunt van Washington het zwaarst.
Met zijn uitgebreide ervaring en de steun van verschillende bondgenoten lijkt Mark Rutte een serieuze kandidaat te zijn voor het leiderschap van de NAVO. De komende periode zal onthullen of hij daadwerkelijk de leiding zal krijgen over dit belangrijke bondgenootschap. Tegelijkertijd luiden de verkiezingen die vandaag plaatsvinden het einde in van het tijdperk Rutte. Zodra de formatie is afgerond, en dat is gezien de laatste peilingen wellicht nog een uitdaging op zich, nemen we eindelijk definitief afscheid van premier Mark Rutte. Maar zoals verwacht zal Rutte niet in de rol van fulltime onderwijzer stappen en zich ‘gewoon’ opnieuw manifesteren op het wereldtoneel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten