20220125 mark rutte vvd minister president 4

Demissionair premier Mark Rutte dineert met NAVO-chef Stoltenberg: Op bezoek in zijn nieuwe ambtswoning?

Politieknov 16 2023, 16:00
Demissionair premier Mark Rutte bracht onlangs een bezoek aan de vertrekkende NAVO-chef Jens Stoltenberg in diens ambtswoning in Brussel. Volgens beide heren was het diner enkel bedoeld voor "regulier periodiek overleg" en niet specifiek gericht op Rutte's mogelijke opvolging van Stoltenberg. Zou Rutte alvast een behangetje hebben uitgekozen voor zijn nieuwe intrekje en zijn pantoffeltjes hebben meegenomen?
Waarschijnlijk niet, want Rutte tweette na afloop dat de gesprekken "uiteraard" gingen over internationale kwesties, zoals de oorlog in Oekraïne en het conflict tussen Israël en Hamas. Volgens Stoltenberg delen zij de noodzaak om Oekraïne te blijven steunen, vooral gezien het feit dat het land zich voorbereidt op een tweede oorlogswinter. Beiden benadrukten het belang van de NAVO in een wereld vol spanningen.
Het NAVO-bondgenootschap is van plan om komende zomer een opvolger voor Stoltenberg aan te wijzen. Ondanks Rutte's aankondiging om uit de Nederlandse politiek te vertrekken, heeft hij interesse getoond in de positie van NAVO-chef. Niettemin zijn er enkele kritiekpunten geuit, met name door de Estse premier, die ook kandidaat is. Er wordt gewezen op het feit dat Rutte een man en een West-Europeaan is, en zijn land volgens de NAVO al geruime tijd onvoldoende investeert in defensie.
Ondanks Rutte's eerdere voornemen om terug te keren naar het onderwijs, lijkt zijn recente focus op internationale kwesties te suggereren dat hij mogelijk toch naar een topfunctie streeft. Niet geheel onverwacht, natuurlijk. De positie van NAVO-chef zou een logische keuze kunnen zijn. Het is in iedergeval duidelijk dat Rutte plannen smeedt voor zijn (politieke) toekomst. Maar of een functie als NAVO-chef te rijmen valt met leraar in het onderwijs?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten