de dagelijkse standaard dh 00981

Rutte gaat solo over de situatie in Israël: Ongepast en totaal onverantwoord!

Politiekokt 25 2023, 17:00
Het Midden-Oosten brandt en zoals altijd worden de gemoederen in Nederland ook flink verhit. En juist in deze gespannen tijden moeten we kunnen vertrouwen op onze leiders om helderheid en eenheid te bieden. Maar wat doet onze demissionair premier? Hij vaart een geheel eigen koers, en dat in een kwestie zo delicaat als onvoorwaardelijke steun aan Israël!
Tijdens het debat over de aankomende EU-top gisteravond liet Rutte zich ontvallen dat, als Israël geconfronteerd zou worden met een 'tweefrontenoorlog', militaire steun van Nederland aan Israël 'nodig zou zijn'. “Dat zou ík denken", voegde hij eraan toe. Alsof dat niet genoeg was, verduidelijkte hij: "Ik weet niet eens of het kabinet het daarmee eens is, ik praat nu helemaal voor mezelf.”
Het is ronduit bizar! De functie van premier is niet zomaar een functie waar je op persoonlijke titel uitspraken kunt doen, zeker niet over internationale conflicten. Als premier spreek je voor heel Nederland. Je verwoordt het kabinetsstandpunt. Rutte lijkt dit even te zijn vergeten.
De Israël-kwestie is altijd een mijnenveld in de Nederlandse politiek. En Rutte's solo-actie gooit alleen maar olie op het vuur. In plaats van het kalm uitdragen van het kabinetsstandpunt, kiest hij ervoor om te improviseren. Dit is niet de stabiliteit en betrouwbaarheid die je verwacht van een premier, vooral niet in deze tijden.
Wat Rutte hier doet, is niet alleen ongepast; het is ook totaal onverantwoord. Zijn solistische actie roept veel vragen op. Waarom kiest hij ervoor om nu, juist op dit moment, een eigen geluid te laten horen? Is er intern onenigheid binnen het kabinet? En wat betekent dit voor de positie van Nederland binnen de EU?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
Het is te hopen dat Rutte snel inziet dat dit soort persoonlijke uitlatingen niet thuishoren in het ambt van premier. Nederland verdient beter. We verdienen eenheid, duidelijkheid en bovenal: een premier die het kabinetsstandpunt uitdraagt en niet zijn eigen soloshow opvoert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten