de dagelijkse standaard dh 00948

Raisa Blommestijn neemt Mark Rutte onder vuur

Politieksep 23 2023, 12:00
In een wereld waar politieke correctheid en diplomatie vaak de boventoon voeren, is het verfrissend om stemmen te horen die ongezouten de waarheid spreken. Een van die stemmen is die van Ongehoord Nieuws-presentatrice Raisa Blommestijn. Met haar scherpe pen en duidelijke taalgebruik heeft ze op X (voorheen: Twitter) Mark Rutte en zijn recente VN-toespraak flink op de korrel genomen.

Rutte de Oorlogshitser

Mark Rutte heeft tijdens een VN-bijeenkomst expliciet opgeroepen tot meer steun aan Oekraïne. "Hij is niets meer dan een oorlogshitser en brengt de veiligheid van Nederland in gevaar. Er zou geen cent meer naar Oekraïne moeten gaan, dit is niet onze oorlog. #nietmijnoorlog," schrijft Blommestijn in haar tweet. Deze woorden zijn als een mokerslag die de hypocrisie en het gevaar van Rutte's beleid blootlegt.

Belachelijke Speech

Rutte's speech bij de VN was niets minder dan een schaamteloze vertoning van oorlogsretoriek. Door op te roepen tot meer, meer, meer oorlog in Oekraïne versus Rusland, toont hij een schrijnend gebrek aan inzicht in de complexiteit van internationale conflicten. Het is ronduit belachelijk dat de premier van een vreedzaam land als Nederland zich mengt in een conflict dat niet de onze is.

Veiligheid in het Geding

Blommestijn slaat de spijker op zijn kop als ze stelt dat Rutte de veiligheid van Nederland in gevaar brengt. Door zich zo openlijk uit te spreken voor militaire steun aan Oekraïne, zet hij Nederland in de schijnwerpers van internationale conflicten en maakt hij ons land tot een potentieel doelwit. Het is onverantwoord en roekeloos, en het Nederlandse volk verdient beter.

#NietMijnOorlog

De hashtag #nietmijnoorlog die Blommestijn gebruikt, vat perfect samen hoe velen van ons zich voelen. Dit is niet onze oorlog. Nederland heeft geen baat bij een escalatie van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Het is tijd dat onze leiders dat inzien en stoppen met het verspillen van onze belastingcenten aan zinloze militaire avonturen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze oorloghitserij. Anders dan álle andere nieuwswebsites willen wij VREDE. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons oorloghitsers aan te pakken!

Conclusie

Raisa Blommestijn heeft met haar tweet een krachtig statement gemaakt tegen het gevaarlijke beleid van Mark Rutte. Haar woorden zijn een wake-up call voor iedereen die zich zorgen maakt over de richting waarin Nederland zich beweegt. Het is tijd om op te staan en te zeggen: genoeg is genoeg. #NietMijnOorlog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten