screen shot 2023 09 23 at 101022

Filmpje! Onbetrouwbare Sophie Hermans doet huiliehuilie over worstelende ondernemers

Politieksep 23 2023, 10:22
Bij Sven op 1 hield Sophie Hermans een pleidooi voor de belangen van ondernemers. Vond ze zelf, tenminste. Want, zei ze, ondernemers hebben het heel lastig. Daarom moeten de lonen niet omhoog gaan - het minimumloon niet, tenminste. Dat klopt. Maar als dat alles is, dan gaat het MKB alsnog nat.
De VVD zit al dertien jaar in de regering. Sterker nog, de VVD is al die jaren de grootste partij van Nederland geweest én heeft steevast de minister-president geleverd. In die jaren zijn de kosten voor het MKB echter razendsnel gestegen, terwijl de inkomsten steeds weer (relatief) minder werden.
Dat kun je allemaal op het conto zetten van de VVD. Die partij dient namelijk niet de belangen van het kleine en middelgrote bedrijf, maar alleen van de supergrote bedrijven. Van de multinationals. Daar is de VVD voor. Niet voor het gewone bedrijf dat gerund wordt door één of twee mensen, en waar tussen de 2 en 100 mensen voor werken.
Maar opeens komt Sophie Hermans langs bij Radio 1 om daar net te doen alsof zij en haar partijgenoten ondernemers echt hartstikke belangrijk vinden en hen willen helpen financieel te overleven de komende jaren:

Minimumloon

Daarom is de VVD tegen de belachelijke verhoging van het minimumloon die verschillende partijen willen:
Helemaal goed, natuurlijk. Dat loon kán eenvoudig weg niet omhoog gedraaid worden. Als dat wel gebeurt, dan betekent dit letterlijk het einde voor hele horden MKB'ers... of het betekent dat ze mensen gewoon op straat gaan zetten omdat ze de loonkosten niet meer kunnen dragen. Misschien dat socialisten dat prima vinden zodat die lui dan een uitkering kunnen krijgen, maar een normaal mens vindt zoiets toch best vervelend.

Hypocrisie

Maar dat laat onverlet dat de VVD bijzonder hypocriet bezig is. Toen de VVD in 2010 aan de macht kwam werd het MKB gouden tijden beloofd. Het zou geweldig worden voor ons (DDS is immers ook een klein bedrijf)! Oh ja, de belastingen gaan omlaag, de regelgeving wordt minder, jongens, tijd voor feest!
Het tegengestelde is gebeurd. Het MKB lijdt ongelooflijk. De enige bedrijven die erop vooruit zijn gegaan zijn de grote bedrijven en de supergrote multinationals. De gewone ondernemingen, daadwerkelijk gerund door ondernemers en dus niet door "CEO's", lijden al vele jaren - en dat is alleen maar erger geworden toen de overheid geleid oor de VD in coronatijd besloot om alles op slot te gooien. Sindsdien is het echter niet beter geworden. Het MKB lijdt nog steeds.
En dat komt door VVD beleid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we HELEMAAL KLAAR met het walgelijke beleid van de VVD. Het MKB moet GERED worden, en dat kan alleen als ándere, echte rechtse partijen de verkiezingen. En dus niet de VVD. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons het MKB te verdedigen!

Lagere belastingen

Er is één heel goede manier voor de VVD en de politiek in het algemeen om het MKB te helpen. De belastingen moeten omlaag. De loonbelastingen moeten omlaag, zodat werknemers meer overhouden, de btw moet omlaag zodat boodschappen en andere producten minder kosten, inkomstenbelastingen, dividendbelasting, vennootschapsbelasting, en ga zo maar door: alles moet omlaag.
Weet je wat er dan gebeurt? Mensen houden persoonlijk meer over én bedrijven - ook het MKB - verdienen meer. Dan gaan de lonen omhoog, waardoor mensen nóg meer te besteden hebben, terwijl de prijzen mogelijk dalen of in ieder geval niet meer stijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten