screen shot 2023 08 04 at 141157

Geert Wilders (PVV) achter tralies in het verkiezingsprogramma van DENK: "Wat een schorriemorrie!"

Politiekokt 25 2023, 16:00
Het recent gepubliceerde verkiezingsprogramma van DENK heeft voor de nodige opschudding gezorgd, met name vanwege de opvallende rol die aan PVV-leider Geert Wilders wordt toebedeeld. Op de vierde pagina van het uitgebreide 104 pagina's tellende document wordt Wilders afgebeeld achter tralies, vergezeld van de tekst: "moslimhaat keihard bestraffen". Deze afbeelding vormt slechts een van de tien provocatieve 'doordenkers' waarmee DENK haar verkiezingsprogramma inleidt.
Het programma, dat de titel 'Nu is het moment' draagt, bevat gedurfde standpunten en beloftes. Hierin wordt gepleit voor het wettelijk verbieden van Zwarte Piet, het verhogen van de maximale geldboetes voor discriminatiedelicten, en het terugvorderen van 500 miljoen euro van het koningshuis, naar verluidt verdiend met de handel in tot slaaf gemaakten.
Een ander in het oog springend standpunt betreft het Midden-Oosten, waar DENK voorstelt dat Nederland de Palestijnse staat erkent en pleit voor de oprichting van een Israël-tribunaal om de verantwoordelijken voor misdaden tegen de Palestijnen te berechten.
Niet verrassend heeft Geert Wilders, de leider van de PVV, scherp gereageerd op het controversiële verkiezingsprogramma van DENK. Op X liet hij weten: "Verkiezingsprogramma Denk. Wat een schorriemorrie zeg. Leugens, bedrog en haat." Het is opmerkelijk dat een politieke partij ervoor kiest om een collega-Kamerlid zo prominent en provocerend in hun verkiezingsprogramma te plaatsen. Deze polarisatie en verbale strijd van partijen zoals DENK dragen niet bij aan de al bestaande verdeeldheid in de samenleving, mede in het licht van het oplopende conflict in het Midden-Oosten.
Het feit dat DENK niet bekendstaat als een partij die streeft naar verbinding is op zichzelf geen nieuws, maar met het vertrek van Farid Azarkan lijkt de partij onder leiding van Stephan van Baarle een meer radicale koers te zijn gaan varen. Het zal pas volgende maand, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, blijken of deze campagne met een ondertoon van haat vruchten zal afwerpen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten