bbbgaagbouwlust

Kandidaat-Kamerlid Rekers (BBB) trekt zich terug na onthullingen over anonieme online beledigingen

Politiekokt 25 2023, 15:00
Kandidaat-Kamerlid Jasper Rekers van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Hij trekt zich terug als kandidaat-Kamerlid nadat aan het licht kwam dat hij tijdens de coronacrisis tal van politici online had beledigd op Twitter. De onthullingen hebben geleid tot een storm van reacties en verwondering over de man die op nummer dertien stond op de kandidatenlijst van de BBB.
Rekers, een naam die voor sommigen wellicht onbekend was tot deze onthullingen, stond aan de vooravond van een politieke carrière, maar besloot uiteindelijk zijn zetel niet in te nemen. De kern van deze zaak ligt in het feit dat Jasper Rekers gedurende de coronacrisis een anoniem Twitter-account runde waarop hij publieke figuren beledigde en nazi-vergelijkingen maakte. Hij noemde politici onder andere "kindermishandelaar" en "pharmahoer". Zijn doelwit was breed en divers, en zijn uitspraken gingen vaak ver over de grens van fatsoen.
Een blik op enkele van zijn berichten toont aan dat hij politici zoals Hugo de Jonge en Mark Rutte niet spaarde. Rekers noemde de toenmalige coronaminister Hugo de Jonge een "PABO-kwakzalver." Hij vroeg zich zelfs af of de CDA-bewindsman al een "enkeltje Neurenberg" had geboekt. De onthulling van Rekers' online gedrag bracht hem in een lastig parket. In eerste instantie ontkende hij enige betrokkenheid bij de bewuste tweets. Pas nadat het persbureau ANP een onderzoek naar zijn online verleden had uitgevoerd en de BBB geïnformeerd had, gaf Rekers toe dat hij verantwoordelijk was voor de berichten. Hij bood zijn excuses aan de partij aan, die verklaarde dat ze niet op de hoogte waren geweest van de scheldpartijen.
Een verklaring op de website van de BBB benadrukte dat de tweets niet strookten met het gedachtegoed van de partij. Hoewel Rekers beweerde dat zijn uitspraken tijdens een "donkere periode" in zijn leven werden gedaan, accepteerde de partij zijn excuses en respecteerde zijn besluit om zijn eventuele zetel in de Tweede Kamer niet in te nemen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten