shutterstock 144136270

Twijfels en chaos op het Binnenhof omtrent NAVO missie naar Irak

Politiekokt 25 2023, 14:30
Het is alom chaos en ambivalentie op het Binnenhof. Terwijl Hamas vrolijk doorgaat met het afvuren van raketten op Israël, maakt het demissionaire kabinet plannen om driehonderd onzer heldhaftige militairen en wat handige transporthelikopters naar het onvoorspelbare Irak te sturen. Een zet die volgens D66-er Sjoerd Sjoerdsma ruikt naar ondoordachtheid en roekeloosheid schrijft het ANP.
Echter, verwonderlijk zijn deze zorgen niet. De afgelopen week zag aanslagen in Irak waarbij 24 Amerikaanse militairen gewond raakten. Onder verdenking? Door Iran gesteunde milities, de grote vrienden van Hamas. Iedere kleuter kan bevroeden dat de ondersteuning van Iran aan de terreurorganisatie Hamas de toestand in de gehele regio heeft doen belanden in een hopeloze wirwar van politieke instabiliteit, maar deze conclusie lijkt nog niet door te zijn gedrongen in ons eigen Haagse echo-kamertje.
Nu vraagt Jasper van Dijk (SP) om een nieuwe analyse van de situatie. Uiteraard, want zoals we weten is niets krachtiger dan een goed rapport om de dingen te veranderen. Ruben Brekelmans (VVD) is nog niet zover, toch piekert hij zich af of dit wel het juiste moment is voor een besluit. Wat als Israël daadwerkelijk een grondoorlog begint in Gaza? Zou Iran het niet verdomd handig vinden als de aandacht wordt afgeleid door een nieuwe wending in een ander conflictgebied?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
Alle schakers weten het, drie zetten vooruitdenken is niet genoeg. Temeer terwijl onze Kamer in verkiezingsreces gaat en potentieel cruciale besluiten op de lange baan worden geschoven. De NAVO-missie die bedoeld is om Irak te helpen weerstand te bieden tegen IS en andere bedreigingen is terecht. De vraag is echter, zijn de kosten van zo'n operatie in lijn met de baten? Zijn wij als Nederland niet slechts een pion op een groter schaakbord waar de koningen en koninginnen van het Midden-Oosten hun spel spelen? Het is te hopen dat Den Haag de impasse doorbreekt en kiest voor een gebalanceerde strategie. Nederland, let op uw zaak!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten