synagoge groningen interieur 2

Kristallnacht-herdenking in Groningen geannuleerd vanwege spanningen in Midden-Oosten

Politiekokt 25 2023, 14:00
Dit jaar zal de gebruikelijke stille tocht ter herdenking van de Kristallnacht in Groningen niet doorgaan. De beslissing om deze buitenceremonie te annuleren komt voort uit zorgen over de situatie in het Midden-Oosten en is bekendgemaakt door de directeur van de Stichting Folkingestraat Synagoge, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de herdenking.
Het voornaamste doel van deze annulering is om verwarring en onjuiste interpretaties te voorkomen, met name het risico dat de stille tocht per abuis als een politieke demonstratie wordt opgevat.De directeur, die deze beslissing heeft genomen, heeft aangegeven dat de huidige situatie in het Midden-Oosten heeft geleid tot het schrappen van het buitendeel van de herdenking, waarbij de focus nu volledig op het deel in de synagoge komt te liggen.
Het welzijn van de vrijwilligers die betrokken zijn bij de herdenking was een belangrijke overweging bij het besluit om de stille tocht te annuleren. De directeur benadrukte dat het in de huidige tijd van intense polarisatie en emoties niet verantwoord is om van deze vrijwilligers te verlangen dat zij de stille tocht in goede banen leiden.
Ondanks het schrappen van de stille tocht zal de herdenking van de Kristallnacht doorgaan in de synagoge. Deze herdenking is van groot belang, omdat ze ons eraan herinnert aan een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de Joodse gemeenschap. In de nacht van 9 op 10 november 1938 braken de nazi's in heel Duitsland honderden synagogen, Joodse winkels en woningen van Joden open, plunderden ze en staken ze in brand.
Hoewel de stichting uit voorzorg terughoudend handelt, is het op de een of andere manier een ontmoedigende ontwikkeling dat een dergelijke beslissing überhaupt genomen moet worden. Zelfs als het wel een demonstratie zou betreffen, moet iedereen in Nederland vrij en veilig zijn stem kunnen laten horen. Het is droevig dat, ondanks dat dit niet expliciet wordt benoemd, er toch enige angst lijkt te bestaan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten