20220125 mark rutte minister president 15

Regering's eenzijdige focus tijdens pandemie heeft langdurige consequenties

Politiekokt 25 2023, 13:00
Je gelooft het feitelijk niet. Ja, het kabinet werd door de coronacrisis uitgedaagd op een manier die we in jaren niet hebben meegemaakt, maar het recente rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid legt genadeloos bloot hoe kortzichtig de regering te werk ging. Je zou denken dat een crisistijd juist een moment is om breder denken en strategisch te handelen. Niet dus.
Het rapport geeft aan dat het hele beleid tijdens de crisis draaide om het openhouden van de IC's bericht de NOS. Een nobel streven, maar niet als het de blik op het grote, lange termijnplaatje compleet vertroebelt. Van januari 2020 tot en met september 2022, volgens het rapport, was dit het motto van de regering. En wanneer we overstapten naar een "langdurige crisis met brede maatschappelijke gevolgen"? Nou, het motto veranderde niet. Adaptatie? Vergeet het maar!
Steeds weer was de ic-bezetting de indicator voor nieuwe maatregelen of juist afzwakking ervan. Dit terwijl er andere problemen ontstonden, zoals de brede maatschappelijke impact en gezondheidsproblemen door uitgestelde zorg. Gevolgen die makkelijk voorspelbaar en zelfs te voorkomen waren, als de blik van onze regering niet was vertroebeld door hun eenzijdige focus.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. 
Het is weer een typisch voorbeeld van hoe dit kabinet omgaat met crises. Een kortetermijnvisie, zonder de mogelijkheid – of wil – om verder te kijken. Het rapport toont aan hoe onze regeringsleiders erin geslaagd zijn de beelden van volle IC's te zien als het ultieme kwaad, terwijl ze blind bleven voor de andere, net zo reële gevolgen van deze crisis. Een gebrek aan leiderschap? Het lijkt erop. Een gebrek aan visie? Absoluut. En wij, de Nederlandse burgers, zijn daar de dupe van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten