Screenshot 2021 09 16 at 111352

BoerBurgerBeweging kritisch op nieuw regeerakkoord: 'Gaan we vernieuwing zien als demissionair kabinet weer missionair wordt?'

Politiekdec 15 2021, 17:00
De politieke partij BoerBurgerBeweging is sceptisch over het nieuwe regeerakkoord. Er wordt, zoals altijd, van alles beloofd, maar gaan we nu ook daadwerkelijk vernieuwing zien? Terecht plaatst de partij van Caroline van der Plas enkele kritische kanttekeningen bij de vorming van het nieuwe kabinet. Want wat is het voortijdig aftreden van een kabinet nog waard, als we precies hetzelfde kabinet er voor terugkrijgen?
Op sociale media stelt de BoerBurgerBeweging een uiterst kritische vraag: kunnen we echte politieke vernieuwing verwachten? Zullen de coalitiepartijen daad bij woord voegen?
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1471097687449686018?ref_src=twsrc%5Etfw
Kijkend naar het zojuist online gekomen regeerakkoord lijkt het er toch vooral op dat we weer veel van hetzelfde krijgen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis staat het thema zorg logischerwijs in het middelpunt van de aandacht. Het jarenlange afbraakbeleid van de kabinetten Rutte heeft de zorg de ene na de andere klap gegeven. Er zou een andere aanpak komen, dat hadden de coalitiepartijen veelvuldig geroepen.
Maar als we kijken naar de plannen dan zien we toch dat men aan het eind van de rit opnieuw structureel gaat bezuinigen op zorg - bijna 5 miljard euro. Daarnaast zien we ook geen verandering in de houding van het stikstofdossier en de massa-immigratie.
Dus nee, echte vernieuwing hoeven we voorlopig niet verwachten. Het heeft er ook alle schijn van dat dezelfde politieke figuren weer in het kabinet komen. CDA-leider Hoekstra heeft al gezegd zijn partij te willen leiden in het kabinet. D66-leider Sigrid Kaag heeft tot op heden nog geen antwoord gegeven op deze vraag, maar alles wijst erop dat ook zij weer in het kabinet gaat zitten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
We hebben dus een 271 dagen durende formatie gehad voor niks. De politieke vernieuwing zal uitblijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten