screen shot 2024 04 01 at 140131

BREEK! 'Buitenlandse inmenging bij CDA, SP en Volt': "Kamervoorzitter Bosma moet in actie komen"

Politiekapr 01 , 13:00
Er is informatie waaruit blijkt dat Nederlandse politici gefungeerd hebben als pionnen van Rusland en andere landen dan wel buitenlandse organisaties. Dat blijkt uit informatie die op straat is komen te liggen. Het gaat echter niet om PVV'ers of FVD'ers, zoals de media de afgelopen dagen hebben geïnsinueerd, maar om leden van Volt, SP en het CDA. Dat laten X-gebruikers tenminste weten. Ook journalist Joost Niemoller gaat er keihard in en eist dat Kamervoorzitter Bosma actie neemt tegen op zijn minst Volt.
Journalist Joost Niemoller schrijft op X dat al jaren bekend is dat de partij Volt geld heeft gekregen van de Hongaars-Amerikaanse miljardair, pro-Woke, pro-immigratie en globalistische George Soros. Hij zou zelfs cursussen hebben betaald voor de Volters, schrijft Niemoller.

Moet Kamervoorzitter Bosma niet de financiering en beïnvloeding van Volt door Soros aan de kaak stellen? Volt kreeg niet alleen geld van de Amerikaanse miljardair Soros, ze gingen ook op cursus van dat geld. Dat lijkt me een duidelijk geval van buitenlandse beïnvloeding. Het…

2.0K
Reply
"Volt kreeg niet alleen geld van de Amerikaanse miljardair Soros," aldus Niemoller, "ze gingen ook op cursus van da geld. Dat lijkt me een duidelijk geval van buitenlandse beïnvloeding. Het gaat zelfs nog verder dan het alleen betalen van geld. Het is ideologische beïnvloeding."
Deze beïnvloeding blijkt uit de opgegeven financiën van Volt zelf. Zo kreeg "de Europese Volt-organisatie" in 2018 "een donatie van 20.000 euro van de Open Society Foundation van de Hongaars-Amerikaanse zakenman en filantroop George Soros," wordt uitgelegd op Wikipedia, "waarmee Volt-leden uit verschillende landen een cursus hebben gevolgd."
"Vorig jaar nog kaartte Martin Bosma het probleem aan met de financiering van de partij Volt door Soros," gaat Niemoller verder. "Volgens [fractieleider Laurens] Dassen was dat helemaal geen probleem, want Volt was er transparant over." Kijk maar:
In dat debat (zie video hierboven) gaf Dassen zelfs toe dat die donatie van Soros en de bijhorende cursus van groot belang is geweest voor Volt omdat de partij anders niet succesvol mee had kunnen doen aan de verkiezingen. Dat de partij daartoe in staat was, aldus Dassen, komt letterlijk door dat geld en die cursus van Soros.
Zoals Niemoller terecht opmerkt is dat nogal een probleem. Er staat in de Wet financiering politieke partijen namelijk:

"Een politieke partij ontvangt geen geldelijke bijdrage of bijdrage in nature van een niet-Nederlandse gever."

CDA'er "behartiger van Moskou"

Ook is al langer bekend - hoewel dit in de media niet uitgebreid is uitgemeten - dat er in het verleden inderdaad Nederlandse politici waren die blijkbaar actief werk deden voor Rusland. Maar het ging niet om PVV'ers en FVD'ers, maar om CDA'ers en SP'ers.
Zo werd iets meer dan een jaar geleden bekend dat oud-politicus René van der Linden "jarenlang belangenbehartiger van het Kremlin" was. Hij werd "ingezet door Rusland om de westerse opinie en westerse politici te beïnvloeden... Op kosten van Rusland reisde Van der Linden door Europa en probeerde hij EU-sancties tegen Moskou te beperken... Ook zou hij nauwe banden hebben gehad met een Russische spion en in Wenen hebben afgesproken met een Russische, extreemrechtse politicus, die destijds op de EU-sanctielijst stond."
Nu hoor ik u denken: "Van der Linden? Waar ken ik die naam van?" Nou, Van der Linden is CDA'er. En dan niet zomaar een CDA'er, maar hij zat voor die partij in de Eerste Kamer én in de Tweede Kamer. Sterker nog, hij is Eerste Kamervoorzitter geweest. De man had dus veel invloed bij het CDA en in de hele Nederlandse politiek. Hij is dan ook "afgeluisterd door de AIVD."

SP'er 'topcontact voor Moskou'

Ook SP'er Tiny Kox heeft in dat opzicht in 2022 slecht nieuws gehad. Uit uitgelekte inlichtingenrapporten zou blijken dat hij "door een Russische spion genoemd [wordt] als topcontact voor het Kremlin."
"Uit documenten uit 2014 valt op te maken dat [de Russische spion] Kox als zijn voornaamste contactpersoon binnen de Raad van Europa beschouwde," aldus de media eind 2022. "Datzelfde jaar besloot de Raad de invloed van Rusland te beperken als reactie op de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim."
"In januari van dit jaar werd Kox gekozen tot nieuwe voorzitter van PACE, waarbij hij de enige tegenkandidaat uit Oekraïne versloeg. In memo’s van het Kremlin werd Kox onomwonden 'de pro-Russische kandidaat' genoemd en werd hij geprezen voor zijn leidende rol in het opheffen van de sancties tegen Rusland," aldus de berichten toen. "Hij wordt omschreven als iemand die ‘van grote waarde voor Rusland’ kan zijn in Straatsburg. Kox zou daarnaast ook uit eigen beweging informele ontmoetingen tussen de Raad van Europa en Russische politici hebben geregeld. Volgens Levitsky zou Kox de wensen van Rusland overnemen en vervolgens de Raad ervan proberen te overtuigen de standpunten te wijzigen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KEIHARD over buitenlandse beïnvloeding van onze politieke partijen. Wat Volt, de SP en het CDA hebben gedaan (als het klopt wat er bericht wordt!) kan natuurlijk écht niet. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en strijd samen met ons voor een patriottisch Nederland!
Nu er een mediastorm is losgebarsten over "Nederlandse politici" die zouden "functioneren als propagandisten van Rusland" en mogelijk zelfs geld aangenomen zouden hebben, zou je denken dat Van der Linden en Kox bij naam en toenaam genoemd worden. Maar nee. Op de één of andere manier worden zij volkomen buiten het nieuws gehouden. En dat is raar. De media berichtten immers iets meer dan een jaar geleden zelf al openlijk over hun zogenaamde "banden met Rusland."
Als je dus "informatie" hebt dat er "politici" zouden zijn in ons land die mogelijk betalingen geaccepteerd zouden kunnen hebben uit Moskou, is het dan niet heel logisch om déze mensen onder de loep te nemen? Niet om ze er direct van te beschuldigen, maar wel om hun namen naar voren te schuiven als mogelijke verdachten? Of in ieder geval als "persons of interest"?
Zij hebben weliswaar ontkend geld te hebben gehad van de Russen - maar dat hebben Baudet en Wilders ook al tientallen keren gedaan. Toch worden zij steeds wél genoemd, zonder dat daar ook maar iets van bewijs voor is behalve het onderbuikgevoel van onze grote elitaire vrienden in de media.
Veel X-gebruikers vinden dat gek. De media blijkbaar niet, want die doen er nog steeds niets mee. Hoe kan dat toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten