BVNL maakt zich zorgen over het defensieve verdedigingsbeleid van Nederland

BVNL maakt zich zorgen over het defensieve verdedigingsbeleid van Nederland

De politieke partij Belang van Nederland (BVNL) heeft haar zorgen uitgesproken over het huidige verdedigingsbeleid van Nederland. Volgens Wybren van Haga wordt geld en materieel verbrand alsof het niks is, alsof we het zelf niet nodig hebben. Nederland heeft zich nooit aan de 2% NAVO norm gehouden. Onze krijgsmacht heeft een tekort aan manschappen en een vreselijk tekort aan materieel. Nederland is niet meer in staat om zichzelf te verdedigen. Wij hebben 200 Stingers en Pantser Houwitsers weg gegeven. En we zijn niet in staat om dit snel te vervangen. Onze krijgsmacht is helaas in een deplorabele staat stelt Wybren van Haga.

Ongeacht deze zorgen, wordt er wel een Europees leger opgetuigd, worden er steeds meer Europese autoriteiten, fondsen en missies opgezet en financieren wij oorlogen buiten de Europese Unie, waar wij niets mee te maken hebben. Volgens Defensie zelf zal het personeelstekort binnen een paar jaar zo groot zijn, dat de basale taken niet meer kunnen worden uitgevoerd stelt Wybren van Haga vanmorgen op Twitter.

Fractievoorzitter Wybren van Haga van BVNL heeft aangegeven dat er werk gemaakt moet worden van een goedbetaalde, adaptieve krijgsmacht. Hij roept de regering op om de verdediging van Nederland serieus te nemen en de juiste maatregelen te nemen om de verdedigingscapaciteit van Nederland te versterken.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

BVNL wil een actief verdedigingsbeleid, waarbij de Nederlandse krijgsmacht in staat is om haar verdedigingsopdrachten efficiënt uit te voeren, en waar er voldoende budget is voor de juiste opleiding, materieel en personeel. BVNL roept de politiek en de samenleving op om de noodzaak van een sterk defensieapparaat in te zien en te steunen. Vooral nu er Leopard Tanks en Abrams Tanks naar Oekraïne worden gestuurd lijkt een kans op een rechtstreekse confrontatie met Rusland toe te nemen. Het is daarom van belang om een robuust leger te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties