sylvana bij1

Compleet gestoord! BIJ1 geeft “extreem rechts” de schuld van holocaustontkenning onder jongeren

Politiekjan 25 2023, 15:30
De Partij van Sylvana Simons laat in een tweet weten dat het nieuws wat eerder vandaag naar buiten is gekomen waarin duidelijk wordt dat steeds meer “jongeren” de holocaust (deels) ontkennen met name veroorzaakt wordt door “extreem rechtse complottheorieën”.
Als we goed tussen de regels door lezen is het duidelijk dat de partij van Sylvana Simons het nieuws aangrijpt om “gruwelen uit het verleden” te claimen voor hun eigen narratief. Zo wil de partij “recht doen aan de slachtoffers en hun nazaten”. BIJ1 heeft zich nooit echt druk gemaakt om de slachtoffers en de nazaten van de slachtoffers van het naziregime maar doelt hier overduidelijk op het Nederlandse slavernijverleden.
Juist onder jongeren met een migratie achtergrond is antisemitisme en het ontkennen van de holocaust de normaalste zaak van de wereld. Hypocrisie ten voeten dus van de partij van Simons. Het groeiend antisemitisme in Nederland gaat hand in hand met het groeiend aantal jongeren met een migratie achtergrond. Zo is het aantal jongeren met een migratie achtergrond sinds 2010 gestegen van 23,5 procent naar 27 procent in 2020.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Al in 2015 trokken leraren aan de bel. Docenten hadden toen al moeite om de holocaust bespreekbaar te maken in de geschiedenisles. Veel moslimkinderen zouden het onderwerp haten en vinden de holocaust “bullshit”. moslimkinderen worden vaak opgevoed met antisemitisme wat de leraren ook terug zien in de klas. Ze zien het verschil niet tussen de Israëlische politiek en het jodendom ansicht en hebben daardoor standaard al een hekel aan alles wat joods is.
De partij van Sylvana Simons zorgt er met dit soort tweets voor dat antisemitisme juist verder wordt aangewakkerd. Door de schuld neer te leggen bij “extreem rechtse complotten” kijkt BIJ1 weg voor de problemen waar ze zelf een groot aandeel in hebben en veroorzaakt daarmee verdere polarisatie in onze samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten