Verontrustende resultaten: bijna een kwart van Nederlandse jongeren gelooft dat Holocaust een mythe is

Verontrustende resultaten: bijna een kwart van Nederlandse jongeren gelooft dat Holocaust een mythe is

Een recent onderzoek uitgevoerd door de internationale organisatie Claims Conference onder Nederlanders geboren na 1980, heeft verontrustende resultaten opgeleverd. Volgens het onderzoek gelooft 23 procent van deze groep dat de Holocaust "een mythe" is of dat het aantal Joden dat werd gedood sterk is overdreven.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies heeft de resultaten van het onderzoek "ronduit schokkend" genoemd. Senior onderzoeker Kees Ribbens van het NIOD benadrukt dat de Holocaust een historisch feit is dat door vele getuigenissen en historische documenten wordt bevestigd.

Het is ook verontrustend dat een klein aantal ondervraagden volgens de studie denkt dat het dagboek van Anne Frank een vervalsing is. Dit ondermijnt de waarheid van de Holocaust en de ervaringen van Joodse slachtoffers.

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz heeft haar bezorgdheid uitgesproken over de resultaten van het onderzoek via Twitter. "We hebben als samenleving veel werk te doen," schreef ze.

Het is duidelijk dat er nog steeds een groot tekort is aan kennis en begrip over de Holocaust onder de Nederlandse jongeren. Er moet meer aandacht besteed worden aan het onderwijs over de Holocaust en de historische feiten rondom de Tweede Wereldoorlog, om ervoor te zorgen dat dergelijke ideeën niet voortbestaan.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

We weten allemaal dat deze idiote ideeën leven bij de islamitische jeugd en hun wannabee moslimvriendjes, Maar dat durft de wegkijkende Volkskrant niet te benoemen. We kunnen na dit onderzoek wel stellen dat het goed gaat met het antisemitisme en het onderwijs in Nederland. Niet gek natuurlijk met zachtaardige liberalen aan de macht. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties