image3

BVNL komt in opstand tegen schandalige regeling Eemshaven: "Stop met het benadelen van de Groningers!"

Politiekokt 02 2023, 16:00
Wederom schiet de overheid tekort als het gaat om het beschermen van de belangen van de Groningers. Dit keer is het de vangnetregeling voor bewoners van de Eemshaven die vanwege uitbreidingsplannen gedwongen zijn te verhuizen. BVNL, onder leiding van volksvertegenwoordigers Robert Pestman en Wybren van Haga, slaat alarm en eist een eerlijke behandeling voor deze Groningers.
Volgens de huidige regeling kunnen de bewoners hun woning slechts verkopen tegen 95% van de taxatiewaarde aan de provincie. Terwijl de uitbreiding van de Eemshaven, die ontegenzeggelijk voordelen heeft zoals het creëren van werkgelegenheid, door BVNL wordt toegejuicht, wordt er met grote bezorgdheid gekeken naar de oneerlijke manier waarop bewoners worden gecompenseerd.
Zoals Van Haga treffend opmerkt: “Je moet mensen wel de kans geven om een vergelijkbare woning terug te kopen”. De huidige regeling, die mensen niet eens de volledige waarde van hun woning geeft, is simpelweg onvoldoende om een soortgelijke woning in een ander gebied aan te schaffen. Hiermee worden Groningers opnieuw benadeeld.
Robert Pestman, oud-Statenlid en inmiddels kandidaat voor de Tweede Kamerlijst van BVNL, is het zat dat Groningers stelselmatig worden overgeslagen. Na het debacle met de aardbevingsschades, waarbij Groningers jaren hebben moeten wachten op compensatie, is dit weer een voorbeeld van hoe de belangen van de Groningers aan de kant worden geschoven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
In Kamervragen roept BVNL de minister van Wonen op tot actie. De partij eist duidelijke antwoorden en vooral een plan van aanpak. Het is te hopen dat de minister snel reageert en deze onrechtvaardige situatie aanpakt. Het is tijd dat de Groningers de eerlijke behandeling krijgen die ze verdienen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten