LOLWUT? Partijvoorzitter NSC stapt op vanwege conflict over... p-rn-

LOLWUT? Partijvoorzitter NSC stapt op vanwege conflict over... p-rn-

Politiekokt 02, 15:00
Het blijft een enorme chaos bij NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. Partijvoorzitter Heijn Pieper is namelijk opgestapt. Waarom? Nou, vanwege een arbeidsconflict van 19 jaar geleden. Iets met p-rn- kijken tijdens werktijd.
Pieper heeft er een lange carriere opzitten in katholieke en CDA-kringen. Hij is, zeg maar, een soort van professionele katholieke bestuurder.
Zo werkte hij in het verleden bij het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties. dat is een koepelorganisatie van/voor Katholieke clubs.
Je zou denken: 'Nou mooi, niets aan het handje.'
Helaas, niets is minder waar. Want een medewerker beweerde twintig jaar geleden dat hij Pieper betrapte toen die in werktijd stiekem p-rn- aan het kijken zat. Of hij daarbij ook andere handelingen verrichtte is niet bekend. Maar hij keek er in ieder geval dus wel naar. Volgens die medewerker, tenminste.
De medewerker deed zijn beklag hierover, maar het resulteerde niet in het ontslag van Pieper - of in een officiële waarschuwing voor hem. In plaats daarvan verloor de werknemer zelf, heel toevallig, zijn baan bij een reorganisatie. Het gevolg? Meneertje koekepeertje beschuldigde Pieper vervolgens van machtsmisbruik.
Deze zaak is al lang geleden afgehandeld door de toenmalige werkgever. Het betreft dus een heel oud arbeidsconflict. Maar raad eens wat er onlangs gebeurde?
Juist! "Kortgeleden" meldde "iemand" zich bij NSC "met een klacht." Dat moet dus wel die man zijn geweest. Blijkbaar heeft die vent 19/20 jaar over deze materie nagedacht en heeft hij rustig gewacht op een goed moment om wraak te nemen. Dat moment kwam toen hij hoorde dat Pieper partijvoorzitter is van NSC.
Bij een normale partij zouden ze heel even naar deze zaak kijken en concluderen dat de klager een halvezool is. 20 jaar geleden? Het arbeidsconflict is toen al opgelost? Ga fietsen, gek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we he-le-maal klaar met de politieke correctheid en dom Gedeug. Wij staan pal voor oude, traditionele waarden en een mannelijk leven. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de knettergekke hedendaagse politiek elke dag weer te fileren.
Maar bij NSC nemen ze dit soort klachten "serieus." Er werd daarom een "onafhankelijke derde" ingeschakeld die op verzoek van de partij "gesprekken gevoerd [heeft] met de betrokken." Want, zeggen Pieter Omtzigt en co, "we hechten aan integriteit en zorgvuldigheid."
Logischerwijze concludeerde Pieper daaruit dat hij maar beter kon opstappen. Daarmee hoopte hij ongetwijfeld dat hij één dagje negatieve pers zou krijgen, maar dat het daarna voorbij was. Die negatieve pers krijgt hij nú dus... en morgen heeft niemand het er meer over.
Edoch. De situatie is natuurlijk ronduit bizar. NSC en Pieter Omtzigt zijn blijkbaar zo ontzettend bang voor elke mogelijke controverse dat ze de eigen mensen met het grootst mogelijke gemak voor de bus gooien. Iemand maakt ergens melding van en hop, opsodemieteren! 
Het begint daar echt een cl-st-rf-ck van epische proporties te worden, zeg. Eerst wordt die knettergekke woordvoerder na vier uur de laan uitgestuurd (dat was dan nog wel terecht), en nu is het de partijvoorzitter die het veld moet ruimen omdat iemand hem twintig jaar geleden betrapte bij het kijken van porno en daarna een obsessie met hem ontwikkelde.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we he-le-maal klaar met de politieke correctheid en dom Gedeug. Wij staan pal voor oude, traditionele waarden en een mannelijk leven. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de knettergekke hedendaagse politiek elke dag weer te fileren.
What's next? Pieter die zelf opstapt als de mainstream kranten met negatieve artikelen over hém komen? Artikelen waarin ze oud-medewerkers citeren die zeggen dat hij ze wegjoeg omdat hij heel hard tegen ze kon schreeuwen als ze hun werk niet goed deden?
Lach er maar om... Maar het is bekend dat dit soort artikelen inderdaad voorbereid worden bij het mediakartel. En ja, als ze dat doen kan het best eens zo zijn dat Pieter zelf het bijltje erbij neergooit omdat hij ánderen zo hard afgestraft heeft elke keer dat hij zoiets ook niet meer van zichzelf kan tolereren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten