richard de mos

Richard de Mos zet de Haagse coalitie op zijn plek! Hart voor Den Haag grote afwezige bij presentatie van coalitieakkoord

Binnenlandokt 02 2023, 14:00
Wat een vertoning in Den Haag. Terwijl de zogenaamde progressieve coalitie - bestaande uit D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, CDA en Denk - zichzelf op de borst klopt over hun nieuwe coalitieakkoord, heeft Richard de Mos met zijn partij Hart voor Den Haag besloten deze poppenkast niet bij te wonen. En terecht!
Is dit een boycot? Nee, het is een statement. Terwijl politieke partijen normaal gesproken de raad respecteren en informeren, kozen deze partijen ervoor om eerst hun verhaal aan de pers te doen en pas daarna de raad in te lichten. Dit is een flagrante omkering van de democratische orde.
Maar Richard de Mos zou Richard de Mos niet zijn als hij niet de juiste woorden zou vinden om dit te beschrijven: "De raad is geschoffeerd". Een duidelijk signaal dat de grootste partij van de stad, Hart voor Den Haag, niet zomaar meegaat in de politieke spelletjes van de gevestigde orde.
Het is beschamend dat een partij die zich constructief heeft opgesteld en bereid is geweest om de hand uit te steken, nu wordt buitengesloten. Maar laat het duidelijk zijn: Richard en zijn partij zullen zich niet laten kleineren. Als de grootste partij in de stad hebben ze de steun van de kiezers, en ze zullen die stem laten horen, luid en duidelijk, vanuit de oppositie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Wat de linkse coalitie ook mag denken, het negeren van de grootste partij in de stad zal hun uiteindelijk duur komen te staan. De Haagse inwoners gaan in 2026 schijt hebben aan die partijen die de democratische orde niet respecteren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten