shutterstock 718411663

Het OM faalt: Échte criminelen vrijuit door personeelstekort! Richard de Mos is woest!

Binnenlandaug 31 2023, 15:00
Het is werkelijk ongelooflijk! In een tijd waarin de criminaliteit toeneemt, waarin onze samenleving meer dan ooit vraagt om veiligheid, komt het Openbaar Ministerie met het verbijsterende nieuws dat het vanwege personeelstekorten bepaalde strafbare feiten niet meer kan vervolgen. Dit nieuws laat vele Nederlanders met de handen in het haar zitten. "Tanken zonder te betalen, oplichting of een ordinaire burenruzie - het lijkt erop dat criminelen hiermee weg kunnen komen," stelt hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Nederland, Marthyne Kunst in EenVandaag. Hoe kan het zo zijn dat in een welvarend land als Nederland het rechtssysteem tekortschiet?
Dierenmishandeling, hennepkweek en oplichting - eerder dit jaar kwam al naar buiten dat deze misdrijven in Oost-Nederland niet meer behandeld worden door politie en justitie. Laat dat even bezinken. Dus terwijl hardwerkende Nederlanders het slachtoffer worden van deze misdaden, zegt het OM doodleuk dat ze 'scherper moeten kiezen'. Wat is dat voor waanzin? Gaat het OM nu echt kleine criminelen de hand boven het hoofd houden?

Een gekmakend bericht. ⤵️ Al bijna 4 jaar verwoesten deze lui mijn leven en dat van de andere betrokkenen. Al bijna 4 jaar gijzelt het OM de democratie in Den Haag! En dan, volledig vrijgesproken, moeten lezen dat door personeelstekort échte strafbare feiten blijven liggen!

EenVandaag
EenVandaag
@EenVandaag

Openbaar Ministerie kan door personeelstekort sommige strafbare feiten niet meer vervolgen: 'We moeten scherper kiezen' eenvandaag.avrotros.nl/item/openbaar-…

2.4K
Reply
De verontwaardiging is terecht. En niemand drukt die boosheid beter uit dan Richard de Mos, fractievoorzitter van Hart voor Den Haag. Na een vier jaar durende kruistocht tegen hem en andere betrokkenen, die volgens velen meer weg had van een politieke heksenjacht dan van gerechtigheid, reageert De Mos furieus: ''Al bijna 4 jaar verwoesten deze lui mijn leven en dat van de andere betrokkenen. Al bijna 4 jaar gijzelt het OM de democratie in Den Haag! En dan, volledig vrijgesproken, moeten lezen dat door personeelstekort échte strafbare feiten blijven liggen!"
De woede van De Mos is begrijpelijk en wordt door velen gedeeld. Hoe kan het dat het OM wel de tijd en middelen had voor een langdurig en twijfelachtig onderzoek naar De Mos en zijn medestanders, maar nu beweert geen capaciteit te hebben om echte criminelen aan te pakken?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit nieuws is een klap in het gezicht van alle slachtoffers van criminaliteit, en een cadeau voor criminelen die nu denken dat ze onaantastbaar zijn. Het is hoog tijd dat er een serieuze herziening komt van de prioriteiten van het OM. Nederlanders verdienen beter. Ze verdienen een rechtssysteem dat voor hen werkt, dat hen beschermt tegen criminaliteit, en niet eentje dat zich laat gijzelen door personeelstekorten of politieke spelletjes. Het wordt tijd dat het OM haar verantwoordelijkheid neemt en echte criminelen aanpakt. En voor de politici in Den Haag: investeer in ons rechtssysteem, voordat het te laat is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten