shutterstock 1529519864

FVD'er Ralf Dekker in het geweer tegen XR's oproep tot dagelijkse bezetting A12: ''Het is opruiing!''

Binnenlandaug 31 2023, 14:00
De zelfbenoemde klimaatbeschermers van Extinction Rebellion (XR) hebben wederom de grenzen van het toelaatbare overschreden. In een schaamteloze en opruiende oproep sporen ze hun aanhangers aan de A12 dagelijks te bezetten, en suggereren hiermee dat massale wetsovertredingen gerechtvaardigd zijn in naam van hun zogenaamde 'nobele doel'. Kandidaat-Kamerlid Ralf Dekker (FVD) heeft deze oproep terecht aangemerkt als mogelijk opruiing.
De bewuste oproep op platform X luidt als volgt: "Vorige zomer stonden we met enkele tientallen op de A12 en vanaf zaterdag 9 september om 12:00 uur staan we er met meer dan 10.000. Ook jij kan erbij zijn. Doe een actietraining en ga in de Telegram-groep. #StopFossieleSubsidies!" Op hun website staat een nog uitgebreidere oproep: ''Op zaterdag 9 september om 12:00 uur blokkeren wij opnieuw de A12 en roepen wij vanaf die plek massaal de regering op om te stoppen met fossiele subsidies! Als de politie ons weghaalt, zullen we de volgende dag om 12.00 uur terugkomen en de A12 opnieuw blokkeren. Worden we weggehaald, dan zullen we de A12 de volgende dag om 12.00 uur opnieuw blokkeren. We zullen vanaf 9 september de A12 permanent blokkeren totdat de fossiele subsidies zijn afgeschaft.'' Het is zonneklaar dat XR met deze oproep probeert om massaal de wet te overtreden, het openbaar verkeer te ontwrichten en een chaos te creëren.

Mag dit zomaar? Is dit niet oproepen tot wetsovertreding? Opruiing? @om Doet me denken aan de commotie indertijd rondom berichten van Willem Engel @dancalegria

Extinction Rebellion Nederland
Extinction Rebellion Nederland
@NLRebellion

Vorige zomer stonden we met enkele tientallen op de A12 en vanaf zaterdag 9 september om 12:00 uur staan we er met meer dan 10.000. Ook jij kan erbij zijn. Doe een actietraining en ga in de Telegram-groep. #StopFossieleSubsidies! Meer info: a12blokkade.nl

408
Reply
Dekker's reactie was scherp en to the point: "Mag dit zomaar? Is dit niet oproepen tot wetsovertreding? Opruiing Openbaar Ministerie? Doet me denken aan de commotie indertijd rondom berichten van Willem Engel." Hiermee raakt hij een pijnlijke snaar in het Nederlandse publieke debat: waarom mogen sommige groepen kennelijk straffeloos oproepen tot onwettige acties, terwijl anderen voor minder worden vervolgd?
Het is schokkend dat er in Nederland schijnbaar met twee maten wordt gemeten. Terwijl bepaalde figuren, zoals Willem Engel, onder het vergrootglas liggen voor hun uitspraken en activiteiten, lijken groepen als XR vrijuit te gaan. Is het omdat zij zich verschuilen achter het nobele doel van klimaatbescherming? Of is er een andere reden? Het antwoord is misschien oncomfortabel: extreemlinkse groepen, zoals XR, worden minder streng beoordeeld zolang ze de agenda van de globalistische elite ondersteunen.
Deze dubbele standaard is niet alleen een gevaar voor de rechtsstaat, maar ook voor de geloofwaardigheid van ons justitiële systeem. Als bepaalde groepen de wet kunnen overtreden zonder repercussies, wat voor boodschap geeft dat dan af aan de rest van de samenleving? Dat het okay is om de wet te overtreden zolang je maar de 'juiste' politieke overtuiging hebt?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We moeten deze giftige trend stoppen voordat het nog verder uit de hand loopt. Het is tijd dat het Openbaar Ministerie optreedt tegen deze opruiende oproepen van XR en andere groepen die hetzelfde gedrag vertonen. Nederland verdient beter dan deze dubbele standaard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten