wolfsburg vw werk

Duitse economische exodus dreigt door verstikkend klimaatbeleid

Buitenlandaug 31 2023, 13:00
Het lijkt erop dat de economische toekomst van Duitsland op losse schroeven staat, en de oorzaak? Het kortzichtige energie- en klimaatbeleid van het land. Een rapport van de Deutsche Industrie- und Handelskamer (DIHK) heeft enkele alarmerende cijfers onthuld die wijzen op een grootschalige verhuizing van Duitse industriële bedrijven naar het buitenland schrijft de Junge Freiheit. Deze massale uittocht kan verstrekkende gevolgen hebben voor de Europese economie en, naar alle waarschijnlijkheid, zal Nederland het volgende dominosteentje zijn dat valt.
Volgens de meest recente energietransitiebarometer van de DIHK is 43,4 procent van de grotere industriële bedrijven met meer dan 500 werknemers serieus aan het overwegen om hun capaciteit naar het buitenland te verplaatsen. Het zijn niet langer alleen maar geruchten of speculaties: 36,7 procent van deze bedrijven is al concreet bezig met deze stap. De impact? Maar liefst 40 procent van alle Duitse industriebedrijven is van plan het land te verlaten. Deze cijfers zijn ronduit schokkend en zetten de stabiliteit van de Duitse economie op het spel.
Hoewel er meerdere redenen zijn voor deze verontrustende trend, wijzen de meeste vingers naar één grote boosdoener: het klimaatbeleid. Een beleid dat de ruggengraat van de Duitse industrie lijkt te breken. Doordat klimaatdrammers aan een Messiascomplex lijden slopen ze alles wat op hun weg komt om een temperatuurdaling van 0,00036 graden te bereiken. Ze zijn zelfs ertoe bereid om de westerse beschaving ervoor op te offeren.
Velen hebben dit zien aankomen. Politici zoals Thierry Baudet (FVD) hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor de mogelijke economische gevolgen van een rigoureus en niet-doordacht klimaatbeleid. Maar in plaats van serieus overleg en discussie werden deze geluiden vaak weggewuifd of belachelijk gemaakt.
Duitsland, vaak beschouwd als de motor van de Europese economie, staat nu aan de rand van een potentiële economische catastrofe. Als dit de toekomstige trend is, dan zullen de gevolgen zich niet beperken tot de grenzen van Duitsland. Als buurland en belangrijke handelspartner van Duitsland moet Nederland opletten. De geschiedenis heeft aangetoond dat economische en beleidstrends in Duitsland vaak hun weg vinden naar Nederland.
Nu de feiten op tafel liggen, moeten Europese leiders serieus nadenken over de gevolgen van hun beleidskeuzes. Is het de moeite waard om een economische exodus te riskeren in de naam van het klimaat? Of is het tijd om een evenwichtige aanpak te vinden die zowel de mens beschermt tegen klimaatverandering evenals de industrie in stand houdt? Zo niet dan zullen de geschiedenisboeken hard oordelen over de huidige politieke leiders die aan de wieg staan van dit desastreuze beleid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze cijfers zijn een wake-up call. Het is een signaal dat Europa zich niet kan veroorloven te negeren. Het is hoog tijd voor een heroverweging van het huidige beleid voordat het te laat is. Het is tijd voor actie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten