shutterstock 1715215150

Onderzoek: Nederlanders willen censuur op ''desinformatie''. Waar is het gezond verstand gebleven?

Binnenlandaug 31 2023, 16:00
Schrikbarend nieuws uit de kokers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP): Een verpletterende meerderheid van de Nederlanders wil dat de overheid of, nog erger, de Europese Unie zich bemoeit met wat er online wordt gezegd. Bijna de helft is zelfs bereid om onze heilige vrijheid van meningsuiting overboord te gooien bij het minste of geringste 'gevaarlijke' berichtje online. Hebben deze mensen last van een collectieve herseninzinking?
Laat dit even bezinken: onze trotse natie, die zich altijd heeft onderscheiden door vrijzinnigheid en een sterke liberale traditie, lijkt nu bereid een fundamenteel recht in de uitverkoop te doen. Allemaal omdat sommigen bang zijn voor desinformatie. Wat is er gebeurd met zelf nadenken, kritische reflectie en open debat?
Deze verontrustende bevindingen roepen verontrustende vragen op. Willen Nederlanders echt leven onder een regime waar een selecte groep bureaucraten bepaalt wat wel en niet kan? Staan we echt op het punt om het loodje te leggen voor de Orwelliaanse nachtmerrie van de DDR 2.0?
Met een overweldigende 71% die vindt dat het de taak van onze Nederlandse overheid is, en een onthutsende 64% die hoopt op interventie van de Europese Unie schrijft de Volkskrant, luidt de vraag: wanneer is dit zo misgegaan? Wat is er gebeurd met de Nederlandse geest van onafhankelijkheid en zelfbeschikking?
Dit SCP-onderzoek is een waarschuwingsschot voor de boeg. Vrijheidsstrijders, we moeten terugvechten voordat het te laat is! Desinformatie bestaat, maar het antwoord is niet om onze vrijheden, waar zoveel voor gevochten is, te beperken. We moeten investeren in onderwijs, in mediawijsheid, in kritisch denken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Laten we duidelijk zijn: als we deze weg inslaan, zetten we de poorten open voor een totalitaire toekomst waarin de staat bepaalt wat waarheid is. Als de Dagelijkse Standaard iets heeft bewezen, is het dat een onafhankelijke en vrije pers essentieel is voor de gezondheid van onze democratie. We moeten onze vrijheden met hand en tand verdedigen, want als we dat niet doen, wie dan wel?  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten