20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga 4

Kamerlid Van Haga over vrijbrief voor klimaathooligans: “Het Openbaar Ministerie laat politieagenten keihard vallen!”

Politiekmei 29 2023, 13:00
Met verbazing heeft BVNL kennis genomen van het besluit van het Openbaar Ministerie om gisteren op dezelfde dag van de aanhoudingen van 1500 wetsovertredende klimaathooligans van Extinction Rebellion meteen te zeggen dat zij niet verder worden vervolgd. Dat zegt de partij in een verklaring aan de pers.
“Naast het gegeven dat deze zoveelste dwaling van het OM een vrijbrief vóór klimaathooligans is om de wet stelselmatig te overtreden, is het ook nog eens een keiharde klap in het gezicht van de politie die er gisteren alles aan gedaan heeft om de orde te handhaven," aldus partijleider Wybren van Haga. "Veel agenten werden ingezet voor handhaving van de openbare orde. Er volgde vele aanhoudingen, echter vanwege het zogenaamd vreedzame karakter werd bijna niemand vervolgd. Dit doet wat met de motivatie van politieagenten stelt politievakbond ACP volkomen terecht."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).
Bij de regeling van werkzaamheden in de Tweede Kamer op dinsdag zal Van Haga dan ook een spoeddebat aanvragen met minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid). “Zij mag komen uitleggen hoe ze het OM ter orde gaat roepen over deze dwaling en hoe zij pal achter de hardwerkende en veelal in onderbezetting opererende agenten zal gaan staan," legt Van Haga uit.
Meten met 2 maten
Bovendien kan BVNL zich niet aan de indruk onttrekken dat het Openbaar Ministerie politiek gekeurd is en zich daardoor laat leiden bij het nemen van beslissingen.
“Afgelopen zaterdag blokkeerden actievoerders voor de zevende keer (!) de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag," gaat de BVNL'er verder. "Een klein groepje liep daarbij ook in de tunnelbak van de A12, terwijl er nog verkeer reed. Volgens een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen was er in die tunnelbak ook een jong kind aanwezig."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).
"Maar alle 1500 aangehouden personen komen hiermee weg. Leg dat eens uit aan de Blokkeerfriezen die destijds wél keihard zijn aangepakt," concludeert Van Haga. "Dat is gewoon meten met 2 maten. Een OM onwaardig,”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten