sdcc 2015 carice van houten 19649511816

Carice van Houten reageert via social media op "alle haters" na arrestatie: "Ik stond vandaag in Den Haag voor het mooiste dat we hebben, het leven"

Binnenlandmei 28 2023, 11:00
Zaterdag heeft Extinction Rebellion (XR) voor de zevende keer de A12 in Den Haag geblokkeerd. De demonstratie begon om 12.00 uur en duurde ruim vijf uur. Het protest was gericht tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. Carice van Houten werd tijdens de demonstratie op de A12 gearresteerd, samen met onder andere acteur Sieger Sloot en meer dan 1500 andere demonstranten. Volgens de politie zijn veertig mensen gearresteerd vanwege strafbare feiten.
De actrice is inmiddels weer thuis na de Extinction Rebellion-demonstratie in Den Haag, maar blikt op Instagram nog even terug op de dag. "Graag gedaan", schrijft de actrice in haar story. "Voor alle haters out there: ik stond vandaag in Den Haag voor het mooiste dat we hebben. Het leven. Ook dat van jullie en jullie kinderen", aldus de 46-jarige actrice. "Graag gedaan. Dat meen ik. Groetjes van jullie hypocriete k*****wijf."
Terwijl Van Houten zich inzette "voor het leven" en "onze kinderen", vonden er gewelddadige incidenten plaats waarbij agenten werden mishandeld en gebeten. Het feit dat de politie de daders arresteerde maar hen even later weer vrijliet, waarna ze opnieuw konden aansluiten bij de demonstratie, is ook enigszins opmerkelijk te noemen.
Naast Van Houten hadden ook zangeres Merol, schrijfster Simone van der Vlugt, zangeres Lakshmi, schrijfster Maartje Wortel en cabaretier Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) van tevoren aangekondigd aanwezig te zijn. In totaal zijn er 1579 demonstranten gearresteerd, waarvan 40 personen strafrechtelijk vervolgd worden, zo meldt de politie.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten