wlanl mystic mabel politie 1

Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam getroffen door explosie: Onderzoek richt zich op vermeende criminele geldstromen

Binnenlandmei 28 2023, 12:00
In de vroege ochtend vond er een explosie plaats bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam. Deze gebeurtenis volgt op eerdere explosies bij drie filialen van het bedrijf Suri-Change in Amsterdam eerder die week.
Gelukkig raakte bij de explosie in Rotterdam niemand gewond. Volgens een woordvoerster van de politie is de schade aan het gebouw relatief beperkt. De deur is zwartgeblakerd en er is sprake van enige ontwrichting. De autoriteiten zijn op zoek naar een verdachte die na de ontploffing richting de Batavierenstraat is gevlucht. Een getuige beschreef de verdachte als donker gekleed, met een capuchon op. Het gebied waar de explosie plaatsvond, is voorzien van verschillende beveiligingscamera's. De politie onderzoekt de beelden om een beter signalement van de verdachte te verkrijgen.
In Amsterdam werden in de nacht van dinsdag op woensdag bij drie filialen van Suri-Change gelijktijdig explosieven tot ontploffing gebracht. Daarnaast vond er in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een explosie plaats bij een van de panden. Als gevolg hiervan heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op vrijdag besloten de kantoren te sluiten.
Suri-Change kwam onlangs al in het nieuws vanwege een grootschalig onderzoek naar ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Op 27 maart werden in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij deze activiteiten. Het lopende onderzoek richt zich op de vermeende criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden worden gefaciliteerd.
De recente explosies bij de filialen van Suri-Change hebben geleid tot een verhoogde bezorgdheid binnen de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Zowel de autoriteiten als de gemeenschap zelf roepen op tot kalmte en samenwerking om de daders te identificeren en de veiligheid te waarborgen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten