rotterdam g41cb91d2a 1280

Explosies blijven Rotterdam teisteren. Vannacht een explosie in de Witte de Withstraat

Binnenlandmei 01 2023, 11:00
Rotterdam is vannacht opnieuw opgeschrikt door een explosie, ditmaal in de populaire uitgaansstraat Witte de Withstraat meldt de Telegraaf. In de nacht van zondag op maandag om 04.30 uur ging er een explosief af aan het rolluik van een coffeeshop. Het rolluik raakte flink beschadigd en ook aan de overkant van de straat sneuvelde een ruit door de klap.
De stad kampt al geruime tijd met een reeks explosies en het aantal incidenten lijkt toe te nemen. In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe vijftig ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Dat is er al één meer dan in heel vorig jaar. Inwoners voelen zich steeds minder veilig wij schreven gisteren dat de gemeente en politie daarom hebben besloten om de beveiliging en het toezicht te intensiveren op plaatsen waar de afgelopen tijd explosies hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt echter wel in het geheim, om te voorkomen dat criminelen op de hoogte zijn van de nieuwe veiligheidsmaatregelen.
De politie doet momenteel onderzoek naar de explosie in de Witte de Withstraat en roept getuigen op om zich te melden. Het is nog niet bekend wie er achter de explosie zit en wat het motief ervoor is. Er zijn geen gewonden gevallen bij de explosie.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De explosies in Rotterdam zorgen voor onrust in de stad en omgeving. De politie heeft dan ook extra mankracht ingezet om de daders op te sporen en de veiligheid van de inwoners te waarborgen. Ook burgemeester Aboutaleb heeft zich uitgesproken over de incidenten en benadrukt dat de stad er alles aan zal doen om de daders op te sporen en te berechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten