view gcaa566a54 1920

Politie Rotterdam heeft opdrachtgevers explosies in het visier: "Die kraan willen we dicht en die moet dicht blijven."

Binnenlandmei 09 2023, 20:00
De politie in Rotterdam heeft goede hoop dat de opdrachtgevers achter de recente aanslagen in de stad kunnen worden aangehouden. Er zijn verschillende verdachten aangehouden, waaronder een zestienjarige jongen die als aanslagpleger verantwoordelijk zou zijn voor een zware explosie in een flat aan de Sint-Andriesstraat. De schade door deze explosie was groot en de ramen zijn op drie verdiepingen de sponningen er uit geslagen.
Helaas zijn er veel aanslagen geweest in Rotterdam-Zuid en het lijkt erop dat deze te maken hebben met een conflict tussen criminele groeperingen die bij drugshandel betrokken zijn. De politie vermoedt dat de jongens bij meerdere aanslagen betrokken zijn geweest en er zijn zelfgemaakte pijpbommen gevonden in de buurt. De politie denkt dat het de bedoeling was om deze midden in de nacht te gebruiken voor een aanslag, maar omdat dit mislukte vond de explosie in de Sint-Andriesstraat overdag plaats.
Recherchechef Wouter van Osnabrugge is optimistisch over de pakkans van de opdrachtgevers achter de aanslagen. "Anders blijft dit een gebed zonder eind", aldus Van Osnabrugge. De politie heeft al eerder verdachten kunnen aanhouden en lijkt beter te worden in de aanpak van de explosies. Van Osnabrugge maakt zich echter geen illusies over het beëindigen van de cocaïnehandel waar de aanslagen mee samenhangen.
De aanslagen hebben Rotterdam dit jaar flink doen opschrikken. In een gesprek met NU.nl over de aanslagen zei Van Osnabrugge dat het "dweilen met de kraan open is". Van Osnabrugge is nu iets milder, "Die kraan willen we dicht en die moet dicht blijven." De politie hoopt dan ook snel de opdrachtgevers achter de aanslagen te kunnen aanhouden en zo de rust in de stad te kunnen laten terugkeren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten