1280px ahmed aboutaleb ambassadeursconferentie 2018

Rotterdamse burgemeester verlangt naar kalmte na explosiegolf; tegenstanders eisen actie

Politiekmei 02 2023, 9:00
De Rotterdamse burgervader, Ahmed Aboutaleb, sprak in een recente tweet de wens uit dat de golf van explosies in zijn stad spoedig ten einde komt. Hoewel hij benadrukt dat hij de situatie "buitengewoon ernstig" beschouwt, rijst de vraag of het simpelweg 'wensen' van een oplossing afdoende is om de inwoners van Rotterdam gerust te stellen. Tegenstanders van Aboutaleb stellen dat er meer vastberadenheid en doortastendheid getoond moet worden, zeker door iemand die de leiding heeft over de veiligheid in zijn stad.
Het lijkt erop dat Aboutaleb's verlangen naar kalmte enigszins werd verwezenlijkt met een vredige nacht op de Crooswijkseweg, maar helaas gold dit niet voor de Witte de Withstraat. In de afgelopen week vonden er vier explosies plaats in Crooswijk, waarna de burgemeester besliste dat de getroffen winkel aan de Crooswijkseweg twee weken lang gesloten zal zijn.
De havenstad Rotterdam is recentelijk geplaagd door verschillende explosies, wat uiteraard zorgen baart onder de bevolking. Aboutaleb poogt hen gerust te stellen door te onderstrepen dat de situatie met grote ernst wordt benaderd. Hij bezoekt persoonlijk de wijk om de situatie in ogenschouw te nemen en om de omvangrijk aanwezige politie morele steun te bieden.
Ondanks de heersende onrust onder de buurtbewoners, is Aboutaleb van mening dat een grote aanwezigheid van politie het meest effectief is om hen een gevoel van veiligheid te bieden. Eerder kondigden de lokale overheid en politie al aan dat de beveiliging en het toezicht op locaties die door explosies zijn getroffen, zullen worden versterkt. Toezichthouders zijn nu aanwezig op de Crooswijkseweg tot 02.00 uur 's nachts, terwijl zij normaliter tot 23.00 uur dienst hebben.
Dit jaar zijn er al vijftig ontploffingen geteld bij woonhuizen en bedrijfspanden in Rotterdam, een aantal dat het totaal van 2022 al heeft overtroffen. Of er verbanden bestaan tussen de incidenten in de diverse wijken is onbekend. Er zijn reeds meerdere personen gearresteerd voor hun betrokkenheid bij de explosies, en de burgemeester verwacht nog meer arrestaties.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Aboutaleb's inzet voor de veiligheid van zijn stad is prijzenswaardig, maar het is cruciaal om te benadrukken dat alleen 'verlangen' naar kalmte niet toereikend is. Als burgemeester moet hij vastberaden en doortastend optreden en concrete stappen ondernemen om de veiligheid van zijn stad te waarborgen. Pas dan kunnen de Rotterdammers met een gerust hart hun dagelijkse leven voortzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten