Rapper Boef gebruikt Deepfake-video van PVV-leider Geert Wilders tijdens show: "Sterke tekst trouwens, alleen niet van mij!"

Rapper Boef gebruikt Deepfake-video van PVV-leider Geert Wilders tijdens show: "Sterke tekst trouwens, alleen niet van mij!"

Afgelopen zaterdag stond Rapper Boef twee keer op het podium van de AFAS Live in Amsterdam, waar hij zijn grootste shows tot nu toe gaf. Het publiek werd verrast door opvallende gastoptredens en visuele effecten, waaronder een rol voor PVV-leider Geert Wilders in de show van Boef.

Boef, wiens echte naam Sofiane Boussaadia is, deelde beelden op zijn Instagram Stories waarin te zien was hoe Geert Wilders op het grote scherm achter het podium verscheen. In een bewerkte videoboodschap sprak Wilders het publiek toe. In de zogenaamde deepfake-video was te horen hoe Wilders provocerende taal gebruikte, waarbij hij onder andere dreigde om mensen "in de boeien te slaan" en te "laten ontploffen".

De aanwezigheid van Wilders in Boef's show zorgde voor enige opschudding en discussie. Het gebruik van deepfake-technologie, waarbij gezichten digitaal worden vervangen, riep vragen op over de ethiek en grenzen van dit soort technologie. Wilders reageerde zelf ook op het optreden en gaf aan dat de teksten niet van hem afkomstig zijn. Al lijkt het dat de PVV-leider er wel om kan lachen.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Boef deelde eerder ook zijn mening over de “ongelijke behandeling” van Syrische vluchtelingen in vergelijking met vluchtelingen uit Oekraïne. Volgens Boef hebben beide groepen mensen evenveel recht op hulp en ondersteuning. 'Ik gun elk mens een woning en betere omstandigheden!', schrijft hij. 'Maar wel verknipt dat Syriërs buiten in Ter Apel moeten slapen en voor mensen uit Oekraïne wordt er een totale woonwijk gebouwd.' Aldus de 30-jarige miljonair. Het is dan ook niet zo gek dat het voor zo iemand lollig is om een deepfake-video van Geert Wilders te gebruiken in zijn shows.

Lees meer over:
PVV Geert Wilders amsterdam rapper

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties