shutterstock 1928513330

Peiling! Meerderheid vindt 'bedreigingen' Kaag niet leuk maar: 'Ze moet wegwezen!'

Politiekmei 27 2023, 19:30
Hart van Nederland heeft haar panel gevraagd wat ze vinden van de theatershow rond Sigrid Kaag. De conclusie? De meerderheid van de panelleden vindt het niet fijn voor Kaag dat ze mogelijk, misschien, wie weet, iets van serieus bedreigd wordt... maar ze vinden desalniettemin dat mevrouw het liefst zo snel mogelijk oppleurt. Nederland is he-le-maal klaar met Kaag. Ondanks haar droge krokodillentranen bij CollegeTour.
D66 heeft een keihard offensief ingezet - ofwel om de reputatie van Kaag te redden, dan wel om ervoor zorgen dat ze op een leuke manier afscheid kan nemen van de Nederlandse politiek. Namelijk met iets van respect - en dat ze dus niet bekend komt te staan als de vrouw die haar partij eigenhandig van 24 zetels naar 9 zetels bracht omdat ze een hautaine, arrogante, vervelende "heks" (aldus Geert Wilders) is.
Dit offensief werkt in zoverre dat een meerderheid van de Nederlanders het vervelend voor Kaag zegt te vinden dat ze mogelijk bedreigingen ontvangt (iedere politicus ontvangt die, het is maar zeer de vraag in hoeverre die van Kaag serieuzer zijn dan de bedreigingen die alle andere politici krijgen). In totaal vindt 81% van de Nederlanders die bedreigingen niet kunnen. 15 procent vindt dat ze niet zo moet zeuren omdat iedereen in de politiek bedreigd wordt. Een kleine vier procent heeft geen mening.
Maar nu komt het: als je kijkt naar het deel van de mensen dat het niet vindt kunnen én wil dat mevrouw opstapt... kom je uit op 51% van het totaal. Slechts 30% vindt de bedreigingen niet kunnen én vindt het jammer als Kaag opstapt vanwege de bedreigingen. Net iets meer dan de helft van de Nederlanders vindt de bedreigingen naar... maar wil dat Kaag wél vertrekt. Het liefst vandaag nog.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Je kunt hier natuurlijk alleen maar de conclusie uit trekken dat mevrouw Kaag iedereen een enorm plezier doet als ze uit de politiek stapt. Haar dochters worden daar blij van - die zeggen dat Nederland hun moeder "niet verdient" - en de gewone Nederlandse burger wordt daar werkelijk euforisch van. Nederland is Kaag liever kwijt dan rijk. Op geweldloze manier, natuurlijk. Maar ja, Nederlanders willen dat ze lekker terug gaat naar de VN of de EU; organisaties waar ze zich sowieso veel beter thuisvoelt... en waar er veel meer secreten als zij rondlopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten