pieter omtzigt 9o1a6893

NSC presenteert kandidatenlijst: Voormalig CDA-Kamerlid met dubieuze uitspraken als running mate van Omtzigt

Politieksep 27 2023, 11:00
Pieter Omtzigt heeft de kandidatenlijst van zijn partij, Nieuw Sociaal Contract (NSC), onthuld voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. De lijst bevat enkele opvallende namen en keuzes die nu al voor de nodige opschudding zorgen. Een NRC-columnist en een voormalig CDA-kamerlid met discutabele tweets. Nee, het loopt nog niet bepaald over van zwaargewichten met een bijzondere staat van dienst.
Hoewel NSC momenteel ongeveer 25 zetels in de peilingen lijkt te hebben, kun je je afvragen of ze met deze kandidatenlijst echt potten kunnen breken. Het lijkt er namelijk sterk op dat zoals bij elke nieuwe partij, er al snel problemen opduiken. De nieuwe woordvoerder van NSC werd bijvoorbeeld al ontslagen na slechts één middag vanwege een pijnlijke tweet, en nu zijn ook de tweets van andere kandidaten boven water gekomen.
Met name de nummer 2 van NSC heeft in het verleden controversiële uitspraken gedaan tijdens de coronacrisis, waarbij ze pleitte voor verplichte vaccinatie: "No Jab, No Job. Zorgmedewerkers, onderwijzers en mensen in de bouw moeten zich [..] verplicht laten vaccineren, anders baan kwijt." Op het eerste gezicht dus niet bepaald een warme vrouw.
Het is de vraag hoeveel meer pijnlijke tweets er in de komende dagen en weken aan het licht zullen komen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de eerste barsten in de partij zichtbaar worden. De "verlossers" van NSC hebben tot nu toe nog niet weten te overtuigen, en het is afwachten hoe deze nieuwe politieke beweging zich verder zal ontwikkelen. De vraag die rijst, is of Pieter Omtzigt met deze snel samengestelde groep mensen alles waar kan maken. Waarschijnlijk niet.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten