screen shot 2023 04 04 at 115138

Stikstofhysterie slaat weer toe: Honden nu de boosdoeners in Hoek van Holland

Binnenlandsep 27 2023, 12:00
Het lijkt wel of de stikstofwaanzin in ons land elke grens van het gezonde verstand heeft overschreden. Na de boeren, met hun koeien en tractoren, zijn nu de trouwe viervoeters in het vizier gekomen van de bureaucraten die het klimaat willen 'redden'. Ja, je leest het goed. In Hoek van Holland worden nu honden gezien als een bron van stikstofvervuiling. Gekker moet het niet worden.
Vanaf 2024 moeten de honden daar verplicht aan de lijn in de Natura 2000-gebieden. De reden? Volgens sommige ambtenaren en ecologen zou hondenpoep een grote bron van stikstof zijn en dus schadelijk voor de natuur. Een absurde bewering, volgens veel verontruste hondenbezitters.
Mark Lensselink, een lokale bewoner en hondenliefhebber, is een actie begonnen tegen deze krankzinnige maatregel. Hij stelt terecht in de Telegraaf: "Ik ben geen ecoloog, maar het lijkt me sterk dat honden de natuur op deze manier beschadigen." Veel inwoners van Hoek van Holland delen deze mening en vinden deze nieuwe regel ronduit belachelijk.
Het lijkt er sterk op dat het stikstofprobleem in ons land is verworden tot een excuus voor de overheid om steeds meer beperkingen op te leggen aan burgers. Eerst de boeren, nu de hondenbezitters. Wie volgt? De wandelaar die te veel uitademt in een natuurgebied? Je kan nergens meer gek van opkijken.
Het feit dat de lokale VVD, die normaal gesproken staat voor vrijheid en individuele rechten, hier ook vragen over stelt aan haar eigen wethouder, laat zien dat deze maatregel zelfs binnen de eigen gelederen controversieel begin te worden. Dit is natuurlijk goed nieuws!
Het is hoog tijd dat we terugkeren naar een beleid dat gebaseerd is op feiten en gezond verstand, in plaats van blinde paniek over stikstof. Het lijkt erop dat de overheid in haar ijver om 'groen' en 'duurzaam' te zijn, compleet het spoor bijster is geraakt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Dus, beste overheid, voordat je besluit om de trouwe honden van Nederland aan de lijn te leggen of nog erger, denk even na. Misschien is het tijd om de echte problemen aan te pakken in Nederland en de honden en hun baasjes met rust te laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten