Kijk! Gideon van Meijeren kraakt stikstofminister over waanzinnig beleid

Politieksep 07 2023, 20:00
Gideon van Meijeren is niet te spreken over het wanstaltige stikstofbeleid van het kabinet. Want, zegt hij, het gaat helemaal niet slecht in Nederland. Dat klopt natuurlijk. En dus confronteerde hij de stikstofminister met enkele harde feiten. Heerlijk om te zien.
"Het gaat heel erg goed met de natuur in Nederland. Dat is niet zomaar een constatering, die is gebaseerd op een wandelingetje door het bos. Het is een constatering die wordt ondersteund door keiharde feiten," aldus Van Meijeren tegen VVD-minister Christianne van der Wal - de vrouw die vooral bekend is geworden omdat ze altijd keihard staat te lachen als ze de boeren een oor kan aannaaien.
Het aparte is dat je dit soort feiten bijna nooit hoort in de Tweede Kamer. Ze hebben het steeds maar weer over hoe vreselijk het is... de natuur gaat kapot. Het is heel erg allemaal. Nederland wordt vernield! Het lijkt nergens op! Bomen, planten en dieren gaan dood! Want stikstof!
Knetter, eigenlijk. Want in een normale wereld zou de vraag moeten zijn: hoe gaat het nou echt met de natuur? Gaat het echt zo slecht? Of is de Nederlandse natuur eigenlijk supergezond? En als het niet gezond is, waar blijkt dat dan uit? Welke cijfers, welke informatie wordt daarvoor gebruikt? Hoeveel planten en bomen zijn, er hoe gezond zijn die? En hoe zit het met de dieren?
(Artikel gaat verder na deze oproep) Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de stikstofgekkies elke dag weer te ontmaskeren!
Dat zouden leidende vragen moeten zijn. Maar, zoals Van Meijeren terecht stelt, worden dit soort vragen niet gesteld. Want als je ze stelt, moet je ze ook beantwoorden. En dan moet je dus toegeven dat de natuur geweldig sterk is in Nederland. Dat als je naar de échte indictatoren kijkt - het planten- en dierenleven - alles toppiejoppie is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten