Knetter! Google-oprichter Larry Page woest op Elon Musk: 'Je bent een specist, je vindt mensen belangrijker dan andere leefvormen!'

Mediasep 07 2023, 19:00
Het is eigenlijk ongelooflijk. Maar in 2013 hadden Elon Musk en Larry Page een felle discussie met elkaar over kunstmatige intelligentie. Toen Musk zei dat AI mogelijk een gevaar kan vormen voor de mensheid zijn Page, de oprichter van Google, dat dit toch geen enkel probleem is? Als 'bewustzijn' in een machine gaat zitten, prima! Toen Musk daar tegenin ging beschuldigde Page hem ervan dat hij een specist, een 'soortist', is. Wat?
Binnenkort verschijnt een nieuwe biografie van Elon Musk. Dit boek is geschreven door Walter Isaacson, één van de beste biografen ter wereld. Hoewel veel natuurlijk al bekend is over het leven staan er ook dingen in die mensen met de oren zullen doen klapperen. Zoals een discussie tussen Musk en Page, precies tien jaar geleden.
Wat er gebeurde was dit. Musk had zijn verjaardagsfeestje in Napa Valley, California. Alle rijke luitjes waren daarbij, Page van Google dus ook. In een gesprek tijdens dat feest zei Musk dat er slim omgegaan moet worden met AI. Want als dat niet gebeurt, dan kan het heel goed zo zijn dat AI uiteindelijk beslist dat de mensheid als soort moet verdwijnen. Dat zorgt er dus voor dat wij uitsterven.
Page reageerde daarop door te stellen dat het helemaal niet uitmaakt dat machines mogelijk op een gegeven moment intelligenter worden dan mensen - en zelfs 'meer bewust.' Volgens hem is dat gewoon "de volgende etappe in de evolutie."
Musk zei daarop dat het menselijke bewustzijn een lichtpuntje is in de duisternis - en dat we zeker niet zomaar uitgedrukt moeten worden. Maar Page vond dat onzinnig. Als bewustzijn gerepliceerd kan worden in een machine, waarom is dat dan niet net zo waardevol, zei hij?
Vervolgens beschuldigde Page Musk ervan een "specist" te zijn. Dus een soortist. Dat is iemand die de voorkeur geeft boven zijn eigen soort over andere levenssoorten.
"Welnu, ja, ik ben pro-mensen," zei Musk daarop. "Ik f*cking hou van de mensheid, gast."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat Big Tech een groot gevaar vormt voor de mensheid. Maar omdat we hier open en eerlijk over zijn bestraft Big Tech ons KEIHARD. We kunnen ons geluid alleen blijven verkondigen als onze lezers ons steunen. Doneer daarom aan DDS! Help ons Big Tech aan te pakken en pal te staan voor de mensheid!
Het is ongelooflijk als je erover nadenkt dat dit soort dingen echt gezegd worden. Dat je dus de baas van een enorm groot technologisch bedrijf heeft, dat actief bezig is met de ontwikkeling van AI, die gewoon zegt dat hij het prima vindt als zijn hobbyproject het einde van de mensheid gaat inluiden. Want ach, bewustzijn is bewustzijn... of het nou in een machine zit of in een mens.
Musk heeft gelijk dat dit ten koste van alles voorkomen moet worden. Want ja, ook wij houden van de mensheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten