screen shot 2023 03 16 at 121414

VVD's grote belofte: stikstofplannen provincies keihard afgeschoten door Van der Wal!

Politiekaug 28 2023, 12:00
Ah, daar gaan we weer! De immer betrouwbare VVD heeft weer een verrassing in petto voor onze hardwerkende boeren. Minister Christianne van der Wal (VVD) heeft de provincies laten weten dat ze hun grootse plannen voor steun aan boeren in verband met de 'stikstofcrisis' maar beter in de ijskast kunnen zetten. Waarom? Omdat er, verrassing, niet genoeg geld is!
De provincies, in hun eeuwige optimisme, hadden plannen ingediend die oplopen tot een slordige 58 miljard euro. Maar Van der Wal, in haar oneindige wijsheid, heeft besloten dat dit bedrag "onrealistisch" is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Blijf ALTIJD op de hoogte van het échte rechtse nieuws! Word GRATIS lid van de Dagelijkse DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
In plaats daarvan komt er slechts 24,3 miljard in het stikstoffonds, als dat fonds überhaupt van de grond komt. En laten we eerlijk zijn, met de huidige financiële situatie van ons land, is de kans groot dat dit bedrag nog verder naar beneden wordt bijgesteld.
Het lijkt erop dat elke keer als er afspraken worden gemaakt met de boeren, ze worden verraden. Eerst worden er grootse beloftes gedaan, en vervolgens wordt de geldkraan dichtgedraaid. Het is bijna alsof de VVD geniet van het spelletje "beloof en trek terug".
En terwijl de stikstofcrisis blijft woeden en de boeren wachten op de beloofde steun, speculeren Haagse politici vrolijk verder over de hoogte en haalbaarheid van het stikstoffonds en het klimaatfonds. Want waarom zou je je druk maken over echte problemen als je ook kunt debatteren over hypothetische miljarden?
(Artikel gaat verder onder deze oproep)
Dus, lieve boeren, als je dacht dat er eindelijk wat steun vanuit Den Haag zou komen, denk dan nog eens goed na. De VVD heeft weer eens laten zien waar hun prioriteiten liggen. En helaas, die liggen niet bij jullie. Sterker nog, jullie komen niet eens op de tweede, derde, vierde óf vijfde plek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten