20151030 syrians and iraq refugees arrive at skala sykamias lesvos greece 2

Door Rutte bejubelde Tunesiëdeal is een fiasco van ongekende omvang!

Immigratieaug 28 2023, 13:00
Lampedusa, een eiland in de Middellandse Zee, was afgelopen weekend het toneel van een migratieramp die zijn gelijke niet kent. Bijna 4000 migranten, verpakt als sardientjes in meer dan 100 bootjes, waagden de gevaarlijke oversteek schrijft het AD. Waar vertrokken ze vandaan? U raadt het al: Tunesië. Juist, datzelfde Tunesië waarmee onze Europese 'leiders' een deal hebben gesloten om de migratiecrisis te beteugelen. Die deal is zo lek als een mandje.
Die zogenaamde Tunesiëdeal, door sommigen toegejuicht als een overwinning, blijkt nu een complete farce. Lampedusa, dat wel wat gewend is qua migratiedrukte, beleefde dit weekend een absolute piek. En van onze eigen regering? Radiostilte.
Gelukkig hebben we Geert Wilders nog, die de zaken ongezouten benoemt. "Sinds Rutte in Tunesië was komen er alleen maar méér asielzoekers aan," verklaarde hij zonder een blad voor de mond te nemen. Waar blijft het tegengeluid van Den Haag?
De PVV roept het al jaren en nu klinkt hun boodschap luider dan ooit: sluit de grenzen en voer grenscontroles in. Dit debacle op Lampedusa bewijst dat dit de enige echte oplossing is. Zogenaamde 'deals' met landen zijn boterzacht en missen daadkracht.
Het is niet de eerste keer dat zo'n 'fantastische' deal flopt. Herinneren we ons de Turkijedeal nog? Waar miljarden naartoe vlogen en we een onbetrouwbare partner als Erdogan aan de andere kant vonden? Een partner die Europa bespeelt als een marionet.
Europa moet wakker worden en stoppen met het spelen van gevaarlijke spelletjes. De Tunesiëdeal is niets meer dan een papieren tijger. En terwijl bureaucraten in Brussel zichzelf op de borst kloppen, betalen de inwoners van Lampedusa en talloze migranten de prijs.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We hebben geen tijd meer voor halfbakken afspraken en politiek gekonkel. De tijd voor daadwerkelijke oplossingen is nu. Het is tijd dat de EU de handschoen oppakt, opstaat en handelt. Als dit de 'oplossingen' zijn waar onze leiders mee komen, dan is het tijd voor nieuwe leiders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten