8027649092 a02e0acd98 b

Het grote Franse wijn drama: ze kunnen hun wijn niet kwijt!

Buitenlandaug 28 2023, 11:00
Oh la la! Het lijkt erop dat onze geliefde Franse buren een klein probleempje hebben. Ze hebben zoveel wijn geproduceerd dat ze het gewoonweg niet meer op kunnen drinken. Wat een tragedie! En wat doen ze met dit overvloedige nectar van de goden? Ze gaan het vernietigen. Ja, je leest het goed. Vernietigen!
Minister van Landbouw Marc Fesneau maakte onlangs bekend dat de Franse overheid maar liefst 200 miljoen euro gaat uitgeven om dit overschot aan wijn te vernietigen. En waar komt dit geld vandaan? Nou, 160 miljoen euro komt uit een speciale EU-subsidiepot en de resterende 40 miljoen euro wordt vriendelijk geschonken door de Franse overheid zelf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en blijf op de hoogte van het énige echte rechtse nieuws. Hoe? Door GRATIS en voor niets lid te worden van onze Dagelijkse Nieuwsbrief. Je krijgt onze artikelen dat élke dag zo, hop, in je inbox. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Het lijkt erop dat de Fransen elk jaar minder wijn drinken, terwijl de productie van wijn niet is verminderd. En raad eens? Bier wordt steeds populairder in Frankrijk. Misschien zien we binnenkort Franse bierfestivals in plaats van wijnproeverijen.
Maar het meest ironische van dit alles? De alcohol die vrijkomt bij de vernietiging van de wijn wordt gebruikt voor producten als desinfectiegel, schoonmaakproducten en parfum. Dus de volgende keer dat je een Frans parfum ruikt, bedenk dan dat het misschien wel gemaakt is van de fijnste Bordeaux of Chardonnay.
Dus, lieve Fransen, als je ooit weer zo'n "vreselijk" overschot hebt, stuur het dan gewoon onze kant op. Geloof me, er zijn genoeg mensen in Nederland die jullie heel graag willen helpen - en we hoeven er geen cént voor te krijgen. Stuur die wijnflessen gewoon op... hé, we halen ze zélf wel op, trouwens. En dan zullen wij er héél goed voor zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten